Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies bijušās F1 komandas "Spirit" īpašnieks

Juris Grīns
Juris Grīns

Mūžībā devies bijušās F1 komandas "Spirit" īpašnieks
"Spirit" komandas F1 formula 1983. gadā. Foto: Twitter.com/F1_Images

73 gadu vecumā pēc ilgstošas slimības mūžībā devies kādreizējās F1 čempionāta komandas "Spirit" dibinātājs Džons Vikhems.

Vikhems autosporta menedžmentā nostrādāja piecas desmitgades un arī vadot dažādas sacīkšu komandas. Viņš vadīja "March Engineering", kad tās sastāvā 1979. gadā par Eiropas "Formula 2" čempionu kļuva Marks Zūrers. Tāpat viņš bija viens no "A1 Grand Prix" čempionāta vadītājiem šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Savukārt 2003. gadā Vikhems vadīja "Bentley" rūpnīcas komandu, kad tā uzvarēja Lemānas diennakts sacensību absolūtajā vērtējumā.

Kopā ar dizaineri Gordonu Kopaku Vikhems pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu sākumā dibināja "Spirit Racing" komandu. Vispirms tā startēja F2 kategorijā, bet no 1983. līdz 1985. gadam jau F1 pasaules čempionātā. Kopumā komanda piedalījās 25 posmos un tās sastāvā brauca tādi piloti kā Stefans Johansons, Mauro Baldi un Hūbs Rotegatens. Ļoti augstus sasniegumus gūt neizdevās - labākais rezultāts vienībai bija 1983. gada Nīderlandes posmā Johansona izcīnītā septītā vieta. Debijas sezonā "Spirit" startēja ar "Honda" motoriem - Japānas autoražotājam toreiz tā bija atgriešanās čempionātā. Vēlāk tā izmantoja "Hart" un "Ford Cosworth" ražojuma jaudas agregātus.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs