Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Tikai Verstapens ar šo mašīnu spēj tikt galā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Tikai Verstapens ar šo mašīnu spēj tikt galā"
Foto: Motorsport.com

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko tēlaini izteicies, ka šī gada F1 mašīna ir "kuce, ko tikai Verstapens spējīgs pieradināt". Viņš arī atzīst, ka čempiona pēdējo sacīkšu rezultāti neatspoguļo viņa faktisko ātrumu. Četros aizvadītajos posmos holandietis tikai vienreiz kāpis uz pjedestāla.

Kamēr pirms šonedēļ Zandvortā gaidāmā posma Makss Verstapens ir 78 punktus priekšā kopvērtējuma tuvākajam sekotājam Lando Norisam, Konstruktoru kausā "Red Bull" pārsvars pār "McLaren" ir tikai 42 punkti. Serhio Peress jau ilgu laiku ar RB20 mašīnu nav spējīgs atvest komandai augstus rezultātus, nemaz nerunājot par uzvarām.

Sezonas sākumā Verstapens uzvarēja četros no pirmajiem pieciem posmiem, taču tagad, pirmo reizi kopš jauno tehnisko noteikumu ieviešanas 2022. gadā, "Red Bull" vairs nav ātrākā mašīna.

"Sezonas sākumā mums bija mašīna, kas bija tik labi balansēta, kā tagad ir "McLaren"," intervijā vācu medijam "Auto Motor und Sport" skaidro Marko. "Tā bija piemērota visām trasēm un apstākļiem. Tad mēs kaut kur uzņēmām nepareizu kursu. Mašīna kļuva par kuci, kuru tikai Makss spēj pieradināt. Viņi padarīja mašīnu vairāk un vairāk neprognozējamu. Kļuva arvien grūtāk to noregulēt un nobalansēt."

Lai gan pēdējos četros posmos Verstapenam nav izdevies uzvarēt, viņš spējis parādīt ātrāko apļa laiku kvalifikācijās Austrijā un Beļģijā, kur gan saņēma desmit starta vietu sodu par papildus motora izmantošanu.

"Tie bija īpaši kvalifikācijas apļi Maksa izpildījumā," saka Marko. "Sacensībās šis pārsvars bija zudis. Tāpat kā "Mercedes" mašīnas gada sākumā, dažreiz esam ātri un dažreiz - lēni, atkarībā no apstākļiem. Dažreiz pat vienas sacīkstes laikā, kā tas bija Silverstonā, kur uzlija. Mēs esam labāki nekā pēdējā laika rezultāti. Makss būtu guvis augstākas vietas, ja ne slikts pitstops Austrijā, sadursme ar Hamiltonu Ungārijā un sods Beļģijā."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-21 20:54, pirms mēneša
Pagaidīsim Holandas gonku, lai redzētu, kā darbojas RedBull bez bremžu disbalansa iespējām, ne velti pirms dažām dienām FIA precizēja, kas ir asimetriskās bremzes, lai neviens (RedBull) nevarētu apiet sezonas sākumā noteikto aizliegumu izmantot bremzes, kuras ar dažādu papildus uzpariktēm (RedBull gadījumā vārsti bremžu suportos) simulē un faktiski rada asimetrisko bremžu sistēmu.

     [+] [-]

, 2024-08-21 21:59, pirms mēneša
Nē, sen jau tas tika precizēts, maijā laikam