Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels varētu kļūt par F1 komandas vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels varētu kļūt par F1 komandas vadītāju
Sebastians Fetels. Foto: Aston Martin Racing

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels, kurš savu pilota karjeru ir noslēdzis, nākotnē būtu gatavs kļūt par komandas vadītāju. To viņš licis noprast sarunā ar "Red Bull" padomnieku Helmutu Marko.

Fetels čempionātā piedalījās no 2007. līdz 2022. gadam, startējot 299 posmos, izcīnot 53 uzvaras, 122 pjedestālus un četrus titulus. Par čempionu visas reizes viņš kļuva “Red Bull” sastāvā. Tāpat vācu pilots savā karjerā pārstāvēja tādas vienības kā “BMW Sauber” un “Toro Rosso”, kas tagad startē ar nosaukumu “AlphaTauri”, kā arī “Ferrari” un “Aston Martin”.

Cilvēks, kurš palīdzēja Fetelam nonākt “Formulā 1”, ir Helmuts Marko.

“Tas nebūtu neiespējami, ka Sebs atgrieztos F1 čempionātā jau kādā vadošā amatā,” intervijā “Sky Deutschland” atklājis Marko. “Mums bija saruna par šo tēmu. Ja viņš varētu dabūt šādu darbu, viņam tas patiktu. Tas kļuva skaidrs sarunas gaitā.”

Šobrīd gan nav nekādu pazīmju, ka Kristians Horners gatavotos aiziet no “Red Bull” komandas vadītāja posteņa. Tiek ziņots, ka Fetels varētu ieņemt augstu amatu “AlphaTauri” komandā, ar ko 2008. gadā Moncas trasē izcīnīja savu pirmo F1 uzvaru.

“Viņam pavisam noteikti ir potenciāls, un viņš ir tāda personība, kas varētu šādu darbu veikt,” uzskata Marko, gan piebilstot, ka tagad Fetelam jādod laiks sevi izpaust dabas aizsardzības jomā. “Bet pagaidām ļausim viņam iestādīt dažus kokus.”

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs