Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons bijis spiests taisnoties Volfam par "Ferrari" baumām

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons bijis spiests taisnoties Volfam par "Ferrari" baumām
Lūiss Hamiltons un Toto Volfs. Foto: Motorsport.com

Kad parādījās baumas par Luisa Hamiltona iespējamo pievienošanos "Ferrari" komandai, britu sportists bijis spiests skaidrot "Mercedes" bosam Toto Volfam, ka nekādas sarunas ar konkurentiem neveic.

Ilgus mēnešus aizkavējās solītā līguma pagarināšana starp Hamiltonu un "Mercedes", kas radīja augsni dažādām spēcīgām baumām. Vienas no tām liecināja, ka Hamiltons varētu pieņemt lēmumu beigt F1 karjeru, bet otrā gadījumā tika pieļauts, ka mēģina "izspiest" sev labus nosacījumus līgumam ar "Ferrari". Bija skaidri zināms, ka septiņkārtējais čempions ir kontaktējies ar "Ferrari" vadību.

Vēlāk Hamiltons tomēr pagarināja saistības ar "Mercedes" uz vēl diviem gadiem, taču pirms tam taisnojies Volfam, ka negatavojas pāriet uz "Ferrari".

"Paziņojums par jaunu līgumu aizkavējās, bet bija skaidrs, ka tas notiks - Luiss paliks ar mums," intervijā itāļu laikrakstam "Gazzetta dello Sport" skaidro Volfs. "Mēs viens pret otru vienmēr esam ļoti atklāti. Kādu laiku atpakaļ viņš man teica, ka esmu redzējis viņa tikšanos pusdienās ar "Ferrari" priekšsēdētāju Džonu Elkanu. Ka man ir jāzina - viņš nekur negatavojas doties. Kad mediji rakstīja par iespējamo komandu maiņu, Luiss sacīja: "Toto, es neveicu pārrunas un nesaprotu, no kurienes šīs baumas radušās". Mēs parakstījām līgumu sešus mēnešus vēlāk, mārketinga un tiesisku jautājumu dēļ. Es nekad ne par milimetru netiku šaubījies."

Līgums līdz 2025. gada beigām ir arī otram "Mercedes" pilotam Džordžam Raselam, uz kuru Volfs liek visas nākotnes cerības.

"Mums vēl ir divu gadu līgums ar Džordžu, kurš ir komandas nākotne un uzaudzis kopā ar "Mercedes"," saka komandas boss. "Viņš ir nākamā paaudze pēc Hamiltona. Esam priecīgi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...