Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" uz posmu Amerikā atkal maina formulu dizainu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" uz posmu Amerikā atkal maina formulu dizainu
Foto: Scuderia AlphaTauri

Šonedēļ ASV gaidāmajā F1 pasaules čempionāta posmā "Red Bull" un "AlphaTauri" komandas startēs ar nedaudz pārveidotu ārējo tēlu, jo uz visu četru formulu aizmugurējiem antispārniem būs redzamas "Acura" uzlīmes.

"Acura" ir "Honda" rūpnīcas luksusa automobiļu nodaļa, kuras senākais un galvenais noieta tirgus jau kopš 1986. gada ir ASV un Kanāda. Arī astoņdesmito gadu nogalē, kad savā starpā leģendāros dueļus aizvadīja Airtons Senna un Alēns Prosts, uz viņu ķiverēm posmos Ziemeļamerikā bija "Acura" uzlīmes. Savukārt pēdējo reizi "Acura" vārds "Formulā 1" parādījās 2007. gada Kanādas "Grand Prix", līdz ar to šī ir brenda atgriešanās čempionātā pēc ilgāka pārtraukuma.

Ostinas trasē "Acura" vārds būs attēlots ne vien uz "Red Bull" un "AlphaTauri" mašīnām, bet arī Maksa Verstapena, Serhio Peresa, Pjēra Gaslī un Juki Cunodas kombinezoniem un ķiveres vējstikliem.

"Tā kā šī ir "Honda" rūpnīcas sportiskās nodaļas marka Ziemeļamerikā, šķiet tikai pareizi, ka arī "Acura" vārds tiek parādīts vadošajā autosporta čempionātā," stāsta "Red Bull" boss Kristians Horners. "Atceros, ka 1989. gadā ASV posmā "Acura" uzraksts bija uz uzvarētāja Alēna Prosta ķiveres stikla, tāpēc ceru, ka šī nedēļas nogale mums atnesīs tādu pašu rezultātu."

Kā pateicību "Honda" par sadarbību, iepriekšējā posmā Turcijā "Red Bull" savas formulas bija nokrāsojušas balti sarkanas, kas simbolizēja Japānas karogu. Šonedēļ komanda atgriezīsies pie sava tradicionālā krāsojuma.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...