Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gloks: "Agrāk Verstapens būtu Hamiltonam sadevis pa seju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gloks: "Agrāk Verstapens būtu Hamiltonam sadevis pa seju"
Foto: Motorsport.com

Vācu autosportists Timo Gloks uzskata, ka Maksam Verstapenam pēdējās sezonās ir izdevies pamatīgi norūdīt raksturu, un vēl pirms diviem gadiem holandietis, pēc viņa novērojumiem, esot bijis daudz nenosvērtāks.

Gloks atzīst, ka sevī valdošo spriedzi šobrīd prot neizrādīt ne vien Lūiss Hamiltons, bet arī gados krietni jaunākais Verstapens, kurš šobrīd F1 kopvērtējumā ir sešus punktus priekšā. Iepriekš Verstapens ne reizi vien izcēlies gan ar pārgalvīgu braukšanu, gan samērā asu uzvedību stresa brīžos.

"Lūiss nekad uz āru neizrāda, ka izjūt spiedienu," intervijā medijam "Sport1" sacīja Gloks. "Viņš labi zina, ko darīt, lai izskatītos mierīgs. Arī Makss to ir iemācījies darīt labi. Manā skatījumā, viņš šajā ziņā ir ievērojami attīstījies, kļuvis daudz mierīgāks un spējīgs sevi dažādi kontrolēt."

Gloks uzskata, ka pēc tādas sadursmes, kāda starp Verstapenu un Hamiltonu notika Moncas trasē, kad "Mercedes" pilots līkumā neatstāja "Red Bull" braucējam gana daudz vietas, abi sadūrās un izstājās, vēl pirms dažiem gadiem reakcija būtu pavisam savādāka.

"Tādā situācijā, kāda bija Moncā, Verstapens, iespējams, būtu atvēris Hamiltona ķiveri un iesitis viņam pa seju," prāto Gloks. "Tagad viņš vienkārši aizgāja prom, pie sevis nodomājot, "paskatīsimies, kā tu tiksi ārā"."

Gloks F1 čempionātā startēja 2004. gadā "Jordan" sastāvā, kā arī no 2008. līdz 2012. gadam, kad divas sezonas pārstāvēja "Toyota" komandu, abas reizes izcīnot desmito vietu kopvērtējumā un kopumā trīs reizes kāpjot uz pjedestāla, bet pēc tam brauca arī "Virgin" un "Marussia" vienībās.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...