Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lauda varētu kļūt par jauno F1 vadītāju Eklstouna vietā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lauda varētu kļūt par jauno F1 vadītāju Eklstouna vietā
Nikijs Lauda un Bernijs Eklstouns
Foto: AFP/Scanpix

66 gadus vecais Nikijs Lauda, trīskārtējais F1 pasaules čempions un tagadējais "Mercedes" komandas priekšsēdētājs, kļuvis par galveno kandidātu uz Bernija Eklstouna aizvietotāja lomu, kad pieredzējušais brits savu amatu gatavojas atstāt. Ar šādu paziņojumu klajā nācis austriešu laikraksts "Osterreich".

Pēdējo mēnešu laikā nerimst runas par to, ka F1 čempionāts drīzumā tiks pārdots jauniem īpašniekiem un Eklstouns, kuram šobrīd ir jau 84 gadi, atkāpsies no vadītāja amata. Pats Eklstouns nesen kādā intervijā pieļāva iespēju, ka čempionāta pārdošana varētu notiks vēl pirms ziemassvētkiem.

"Sky News" ziņo, ka piedāvājumu iegādāties F1 čempionātu izteikusi vairāku uzņēmumu savienība "China Media Capital" no Ķīnas, kuras galvgalī atrodas Nacionālās futbola līgas (NFL) kluba Maiami "Dolphins" īpašnieks Stefens Ross. "China Media Capital" šajā darījumā gatavi investēt 8.5 miljardus ASV dolārus.

Tiek ziņots, ka daļa no "China Media Capital" pārstāvjiem vēlas, lai Eklstouns turpina vadīt F1 čempionātu, kamēr daļa ar to nav mierā.

"Viņi uzskata, ka var dubultot F1 čempionāta vērtību," kāds "China Media Capital" tuvu stāvoša avots atzina intervijā "Sky Sports".

Rosa ASV bāzētā finanšu grupa "RSE Ventures", ar līdzekļiem, kas iegūti no "Qatar Sports Investments", iepriekš vēlējās iegādāties 35.5% no "Formula 1 Group" akcijām, kas pieder "CVC Capital Partners", šī brīža lielākajam čempionāta daļu turētājam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2015-10-20 13:23, pirms 9 gadiem
Nevarētu teikt ka Lauda vienmēr būtu izcēlies ar labām idejām un pareizu viedokli, bet viņš vismaz ir braucis F1 un sajēdz daudz vairāk nekā vecais krabis, kam F1 ir tikai biznesa projekts.

     [+] [-]

, 2015-10-20 21:38, pirms 9 gadiem
atceries, ka vecais krabis šo visu ir izveidojis tādu! lai veidotu skatītājiem interesantas sacīkstes nav pašam jābrauc ar formulu