Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Kubica pēc sezonas pametīs "Williams" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Kubica pēc sezonas pametīs "Williams" komandu
Roberts Kubica. Foto: Williams F1 Team

Ir oficiāli paziņots, ka poļu autosportists Roberts Kubica nākamgad vairs nestartēs "Williams" komandā, apstiprinoties baumām, kas aizkulisēs virmoja jau kādu laiku. Visticamāk tas arī nozīmē, ka Kubicas atgriešanās pasaules čempionātā noslēgsies jau pēc vienas tajā aizvadītas sezonas.

Pēc astoņu gadu pārtraukuma Kubica šogad atgriezās "Formulā 1", kļūstot par komandas biedru debitantam Džordžam Raselam, kurš ir 2018. gada F2 seriāla čempions. Lai gan tieši Kubica nopelnījis komandas vienīgo punktu šajā sezonā, kvalifikācijās viņš regulāri piekāpjas gados jaunākajam pāriniekam.

Ceturtdienas vakarā Kubica apstiprināja, ka šī ir viņa pēdējā sezona "Williams" sastāvā, vēl gan nepaziņojot, kur startēs nākamgad.

"Esmu patērējis daudz enerģijas un daudz laika, lai atlabtu un atgrieztos šajā čempionātā," stāsta Kubica. "Labprāt paliktu "Formulā 1". Varētu teikt, ka iespējas atrašana, lai paliktu, bija mans šī gada mērķis, taču ne par katru cenu. Šī sezona bijusi ļoti smaga no rezultātu viedokļa. Atgriezties nekad nav viegli, sevišķi, ja komanda atrodas tik grūtā situācijā kā šobrīd. Jebkurā gadījumā, gribu pateikties "Williams" par doto iespēju, un tad jau redzēsim, ko atnesīs nākotne."

Galvenais pretendents uz Kubicas vietu ir vienības rezerves pilots Nikolā Latifi, kurš pašlaik ir "Formula 2" kopvērtējuma vicelīderis. Zināms, ka viens no kandidātiem ir arī Niko Hilkenbergs, kurš pametīs "Renault", tomēr nenoslēdza līgumu ar "Haas" vienību, kā tika prognozēts.

Jau vēstīts, ka interesi par Kubicu izrādījušas DTM čempionātā startējošās "Audi" un BMW rūpnīcas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...