Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Strols ir pelnījis startēt F1, jo viņa tēvs izglāba komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Strols ir pelnījis startēt F1, jo viņa tēvs izglāba komandu"
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

1997. gada čempions Žaks Vilnēvs uzskata, ka Lānss Strols šobrīd ir kļuvis par labāku pilotu nekā Fernando Alonso, bet startēt "Formulā 1" pelnījis kaut vai tāpēc vien, ka viņa tēvs izglāba komandu no bankrota.

Lai gan daudzi apšauba Strola talantu, kanādiešu pilots šobrīd aizvada jau astoto F1 sezonu. Viņa tēvs Lorenss Strols 2018. gadā no indiešu uzņēmēja Vidžaja Maljas nopirka bankrota priekšā nonākušo "Force India" vienību. Sākotnēji tā tika pārdēvēta par "Racing Point", bet vēlāk dots Lielbritānijas autoražotāja "Aston Martin" nosaukums.

"Lānss ir viens no tiem pilotiem, kurš visvairāk pelnījis turpināt startēt F1 čempionātā, jo viņa tēvs nopirka komandu," savu loģiku skaidro Vilnēvs. "Komanda varēja bankrotēt, ja ne Lorenss Strols, tāpēc viņš ir pelnījis nodarbināt savu dēlu un paturēt viņu F1. Tik vienkārši."

Lānss Strols komandā startē kopš 2019. gada, bet viņa pārinieks kopš pagājušās sezonas ir divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso. 2023. gadā Strols piekāpās spānim par iespaidīgiem 132 punktiem, bet šobrīd kopvērtējumā Alonso ir 48 punkti, kamēr Strolam - 24.

Alonso sniegums šogad vairs nav tik spēcīgs, kas izskaidrojams ar komandas tehnisko regresu, taču Vilnēvs uzskata, ka līdz ar to Strols faktiski trasē rāda labāku veikumu.

"Lānss nebrauc pēdējais un tempa ziņā neatpaliek, viņš spēj turēt līdzi Fernando līmenim," skaidro Vilnēvs. "Kopš minūtes, kad Alonso pagarināja līgumu ar komandu, viņam ir grūtības. Kopš tā brīža Lānss izskatās labāks pilots."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv