Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Tas bija nedēļas nogales labākais aplis"

Fetels: "Tas bija nedēļas nogales labākais aplis"
Kvalifikācijas uzvarētājs Sebastjens Fetels
Foto: AFP

F1 Lielbritānijas Grand Prix kvalifikācijas uzvarētājs Sebastjens Fetels pēc izcīnītās trešās pole position šajā sezonā atzina, ka šī līdz šim ir bijusi ļoti laba nedēļas nogale un rīt viņš noteikti cīnīsies par uzvaru.

"Šī ir līdz šim ir bijusi fantastiska nedēļas nogale," secina Fetels. "Mūs nav piemeklējušas tehniskas problēmas. Visas jaunās formulas detaļas sevi pierādīja ļoti labi. Mēs darījām visu lai būtu labākie, tomēr tas nebija viegli, jo sākumā es saskāros ar blīvo satiksmi trasē. Pirmajās divās kvalifikācijas daļās es cīnījos ar priekšā braucošo formulu radīto vēja plūsmu, tomēr brīdī, kad otrās kvalifikācijas daļas beigās izvēlējāmies mīkstā sastāva riepas, es kļuvu apmierināts ar savu formulu." Fetels atzīst, ka viņa pēdējais lidojošais aplis bija gandrīz ideāls: "Tas bija nedēļas nogales labākais aplis. Es biju pārsteigts par savu ātrumu un, kā izrādījās, tas bija pietiekami uzvarai." Ņemot vērā Batona neveiksmīgo kvalifikācijas rezultātu Fetelam ir cerības samazināt brita pārsvaru kopvērtējumā: "Rīt būs jāveic 60 apļi. Trase ir grūta gan priekš mašīnas, gan pilota. Protams, ka Batonam ir pārsvars kopvērtējumā, bet mēs esam šeit, lai cīnītos un uzvarētu sacīkstes. "Brawn" formulas gan ir ļoti ātras sacīkstēs, tāpēc, neskatoties uz viņa sesto starta pozīciju, viņam ir iespēja izcīnīt daudzus punktus."

Pats čempionāta līderis Batons nebija sevišķi apbēdināts par savu pozīciju, tomēr atzīst, ka būtu spējis kvalificēties nedaudz augstāk: "Mans pēdējais lidojošais aplis bija nedaudz ātrāks par iepriekšējo. Mēs varējām iegūt vēl vienu pozīciju, tomēr mans inženieris lika man atgriezties boksos. Nezinu, vai komanda vēlējās pietaupīt degvielu rītdienas sacīkstei, bet tas bija visai neparasts lēmums. Joprojām ceru, ka mums ir izvēlēts pareizais degvielas daudzums, lai mēs būtu varētu cīnīties ar šodienas līderiem."

Marks Vēbers, kurš kvalifikācijā ieņēma trešo pozīciju, bija neapmierināts ar Kimi Raikonena uzvedību trasē: "Es tikai vēlējos veikt tīru un ātru pēdējo lidojošo apli. Kimi, es pat nezinu, dzēra šņabi vai sapņoja par kaut ko. Nezinu, ko viņš sapņodams meklēja ideālajā trajektorijā, bet viņš izjauca manu uzņemto ritmu, ko es vairs nespēju atgūt. Apsveicu Sebastjenu ar izcīnītu uzvaru kvalifikācijā. Pats esmu neapmierināts, tomēr neesmu jau desmitais. Šajā nedēļas nogalē mums ir vairāki uzlabojumi, kas dod savu labumu. Šī ir labākā mašīna, kāda man bijusi."

Pats epizodes vaininieks Kimi Raikonens kvalificējās tikai devītajā pozīcijā, tomēr atzina, ka ir izdarījis maksimumu: "Es šobrīd nezinu, cik stipri mēs esam, tāpēc uzskatu, ka kvalifikācijā esam veikuši maksimāli labu darbu. Mēs neko neizdarījām nepareizi, bet ar šo formulu šobrīd nevar pabraukt ātrāk. Mēs cenšamies sasniegt labus rezultātus katrā sacīkstē. Protams, ka patīkamāk būtu cīnīties par pirmo vietu, bet šobrīd tas nenotiks. Visu nedēļas nogali uzlabojām savus apļu laikus, tomēr citas komandas to izdarīja vēl straujāk."

Izmantotie resursi:
autosport.com

  -2 [+] [-]

, 2009-06-20 18:23, pirms 15 gadiem
kimi dzera snabi

     [+] [-]

, 2009-06-20 18:26, pirms 15 gadiem
Ja nebus ka pagajsreiz..

     [+] [-]

, 2009-06-20 18:28, pirms 15 gadiem
Visādi var gadīties. Lieliski nobrauca šodien!

  +3 [+] [-]

, 2009-06-20 18:57, pirms 15 gadiem
Vēbers gan pats ar' lohojās, un traucēja Fetelam...

Laikam tak kopā ar Kimi koda

     [+] [-]

, 2009-06-21 12:35, pirms 15 gadiem
otreiz tādu pašu kļūdu kā pagājušo reizi Fetels neuztaisīs Baris varēs iekosties!