Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Pirms kvalifikācijas veicām milzīgas izmaiņas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Pirms kvalifikācijas veicām milzīgas izmaiņas"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Palikšana 18. vietā cīņā par Ķīnas GP starta pozīcijām ir Lūisa Hamiltona sliktākais sniegums kvalifikācijā pēdējo septiņu gadu laikā. "Mercedes" pilots skaidro, ka iemesls tam ir eksperimentēšana ar regulējumiem, kas tika veikta pēc sprinta sacīkstes.

Sprintā Hamiltons startēja un finišēja otrajā vietā, pirmo reizi karjerā arī bija nonācis 2021. gadā ieviesto sprinta sacensību vadībā. Pēc tam kvalifikācijā septiņkārtējais F1 čempions nobloķēja riteņus pirmās kārtas lidojošā apļa 14. līkumā un drīz atkrita uz 18. pozīciju, kas liedza turpināt cīņu nākamajā sesijā.

Jaunais sprinta nedēļas nogaļu formāts paredz, ka pēc sprinta sacīkstēm ir iespējams veikt izmaiņas mašīnām. Hamiltons atzīst, ka tas tika darīts.

"Īsumā, mēs veicām milzīgas izmaiņas pirms kvalifikācijas - vienkārši gribējām eksperimentēt," stāsta 39 gadus vecais britu pilots, kura komandas biedrs Džordžs Rasels kvalifikācijā sasniedza astoto rezultātu. "Džordžs izvēlējās iet citu ceļu, daudz atšķirīgāku nekā mēs, lai gan pirms tam abiem mums viss bija diezgan līdzīgs. Gribēju izmēģināt šo citu virzienu, lai vienkārši redzētu, vai varam kaut ko atrast. Nebija nekādas briesmīgas sajūtas, vienkārši nespēju apturēt mašīnu. Kā jūs zināt, sūdi mēdz notikt. Dažreiz viss izdodas, dažreiz nē. Šī mašīna ir kā uz naža asmens, un ar to ātri var nonākt pie tā, kas notika. Bet uztveru to kā kaut ko interesantu. Es atgriezīšos."

Iepriekš pēdējo reizi sliktāku kvalifikāciju Hamiltons bija aizvadījis visai sen - 2017. gada Brazīlijas GP, kad avarēja ieskriešanās aplī.

Arī Maksa Verstapena formulai pēc kvalifikācijas tika veiktas izmaiņas, taču "Red Bull" pilots, tieši pretēji, spēja dominēt pār konkurentiem un demonstrēja labāku veikumu nekā pirms tam notikušajās sesijās.

"Pēc sprinta mums radās dažas idejas attiecībā uz mašīnu," skaidro kvalifikācijas uzvarētājs. "Kvalifikācijā auto darbojās vēl labāk. Esmu ļoti apmierināts ar to, kā gāja. Braukt bija patīkami, bet pēdējais aplis izdevās pavisam cienījams. Prieks, ka varējām sacensties pa sausu trasi. Bija interesanti."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv