Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Skandalozais Maldonado ar 1937. gada "Maserati" startēs Monako trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Skandalozais Maldonado ar 1937. gada "Maserati" startēs Monako trasē
Foto: acm.mc

Aprīlī plānots aizvadīt Monako "Grand Prix" izcīņu vēsturiskajām sacīkšu mašīnām, kurās piedalīsies arī skandalozu slavu iemantojušais bijušais F1 pilots Pastors Maldonadu un citi labi zināmi bijušie autosportisti.

Šogad Monako ielās plānots aizvadīt trīs grandiozas autosacīkstes - "Formula 1" un "Formula E" posmus, kā arī "Historic Grand Prix", kurās būs vērojami arī ļoti seni spēkrati. Vēsturisko auto sacīkstes notiks no 23. līdz 25. aprīlim, elektriskās formulas Monako ielu trasē izbrauks 9. maijā, bet F1 sacensības norisināsies 23. maijā.

Maldonado, kurš zināms kā viena F1 posma uzvarētājs un biežu avāriju izraisītājs, sēdīsies pie 1937. gada "Maserati 4CM" stūres un startēs A klasē, kurā piedalīsies braucēji ar mašīnām, kas radītas pirms Otrā Pasaules kara.

Tāpat plašajā dalībnieku sarakstā redzami citi zināmi braucēji, kas savulaik startējuši F1. F klasē, kurā piedalīsies piloti ar pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados radītām formulām, uz starta redzēsim Žanu Alezī un Renē Arnū, kuri cīņā dosies ar 1974. gada "Ferrari 312B3" modeļiem. Viņi abi savulaik bija "Ferrari" komandas piloti. Šajā grupā redzēsim arī trīskārtējo Lemānas 24 stundu brauciena uzvarētāju Marko Verneru ar 1976. gada "Lotus 77", kā arī astoņdesmito otrajā pusē un deviņdesmito gadu sākumā vairākas sezonas F1 aizvadījušo Aleksu Kafī ar 1976. gada "Ensign N176".

Dalībnieku saraksti: https://acm.mc/en/edition/grand-pri...

Pēc tam, kad "Covid-19" dēļ pērn sacensības šajā pilsētvalstī nenotika, šogad visi ir cerību pilni, un jau nākamajā nedēļā sāksies sacīkšu trases iekārtošana. Tiks ierobežota satiksme trases maršrutā, kur tiks uzkrāsotas nepieciešamās līnijas un zīmes uz asfalta, kā arī uzstādīta nepieciešamā infrastruktūra. Darbi sāksies pirmdien un ilgs septiņas nedēļas.

Jāpiemin, ka pērn F1 posms Monako trasē tika atcelts pirmo reizi kopš 1954. gada.

     [+] [-]

, 2021-02-21 09:20, pirms 3 gadiem
Skaists Maseratti bija...