Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" atsakās no "Renault" dzinējiem un nākamsezon startēs ar "Honda"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Red Bull" atsakās no "Renault" dzinējiem un nākamsezon startēs ar "Honda"
Makss Verstapens
Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas komanda "Red Bull" pēc sezonas atvadīsies no "Renault" ražotajiem dzinējiem, ar kuriem izcīnīja četrus čempiones titulus, un sāks sadarbību ar "Honda".

"Red Bull" un "Renault" sadarbība ilga 12 gadus, un laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam izdevās izcīnīt čempionu titulu gan individuālajā ieskaitē (Sebastians Felets), gan konstruktoru kausā. Tomēr attiecības pēdējos gados kļuvušas sliktākas, jo F-1 mainīja noteikumus, ieviešot turbo hibrīda dzinējus, un "Renault" atpaliek gan no "Mercedes", gan no "Ferrari". Tādējādi "Red Bull" komanda cer, ka pievienošanās "Honda" palīdzēs atgriezties virsotnēs.

"Sadarbība, kas noslēgta uz vairākiem gadiem, signalizē par jaunu un aizraujošu posmu "Red Bull" centienos uzvarēt ne tikai atsevišķās sacensībās, bet arī galvenā mērķa izpildē – čempionu titula iegūšanā," pauda komandas vadītājs Kristians Horners. "Šādus lēmumus allaž esam pieņēmuši pārdomāti un tikai ar vienu domu galvā: vai lēmums mums palīdzēs cīnīties labākā līmenī. Pēc rūpīgām pārdomām secinājām, ka sadarbība ar "Honda" ir pareizais lēmums."

No nākamās sezonas "Honda" ar dzinējiem apgādās abas "Red Bull" komandas, bet sadarbība sākās jau šajā sezonā, kad ar tiem trasē devās "Toro Rosso" komanda. Kā norāda "Honda" prezidents Takahiro Hačigo, divas komandas nozīmē pieeju divreiz plašākam informācijas apjomam, kas savukārt ļaus attīstīties ātrāk.

Interesanti, ka pirms deviņiem mēnešiem "McLaren" pieņēma lēmumu par sadarbības pārtraukšanu ar "Honda", uzskatot, ka tās radītie dzinēji neļauj komandai izmantot visu potenciālu. Tā vietā "McLaren" nolēma pirkt dzinējus no "Renault", šādā veidā zaudējot 100 miljonus, tomēr solis nedeva cerēto rezultātu. Neskatoties uz to, ka abām komandām bija vienāds dzinējs, "Red Bull" aplī bija vidēji par sekundi ātrāks nekā "McLaren".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2018-06-19 17:32, pirms 6 gadiem
Itkā tik uz 2 gadiem ar Hondu ir noslēgts līgums par dzinēju piegādi

     [+] [-]

, 2018-06-19 18:28, pirms 6 gadiem
Dr. Marko teica, ka atakiriba esot tikai 0.3 sekundes. Ja taa taisniba, tad pareizs leemums manuprat.

     [+] [-]

, 2018-06-19 18:37, pirms 6 gadiem
karliss rakstīja: Dr. Marko teica, ka atakiriba esot tikai 0.3 sekundes. Ja taa taisniba, tad pareizs leemums manuprat.
Interesanti kā viņi to varēja noteikt, ja motori ir atsķirīgās formulās ar atsķirīgiem regulējumiem utt.

     [+] [-]

, 2018-06-19 19:03, pirms 6 gadiem
shumo rakstīja: Interesanti kā viņi to varēja noteikt, ja motori ir atsķirīgās formulās ar atsķirīgiem regulējumiem utt.
Domaa Torro Rosso viniem nenodod pilnigi visu informaciju? Es domaju pilnigi noteikti vini redz performances atskiribu.

     [+] [-]

, 2018-06-19 21:00, pirms 6 gadiem
karliss rakstīja: Domaa Torro Rosso viniem nenodod pilnigi visu informaciju? Es domaju pilnigi noteikti vini redz performances atskiribu.
Torro Rosso dod viniem info, par to nav šaubu, bet ar ko viņi salīdzina? Ar pagajušā gada Toro Rosso ar Renault, vai Red Bull ar Renault? Vai maz to var objektīvi salīdzināt, katru gadu citas formulas taču.

     [+] [-]

, 2018-06-19 22:12, pirms 6 gadiem
Tas tiešām būs episki smieklīgi ja buļļi cīnīsies par titulu un Mclaren joprojām kulsies pa ešalona viduci ar renault dzinēju! Kā teiktu Alonso - KARMA