Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Volfs: "Viņi būtu jukuši, ja pārdotu "Sauber" komandu amerikāņiem"

Volfs: "Viņi būtu jukuši, ja pārdotu "Sauber" komandu amerikāņiem"
"Sauber" jau vairākus gadus izmanto sponsora "Alfa Romeo" vārdu. Foto: Alfa Romeo Racing

F1 čempionvienības "Mercedes" vadītājs Toto Volfs uzskata, ka "Sauber" īpašnieki būtu "jukuši", ja pieņemtu lēmumu piekrist "Andretti Autosport" piedāvājumam un pārdotu savu komandu amerikāņiem.

Jau ziņots, ka Maikla Andretti vadītā sacīkšu komanda, kas startē dažādos autosporta čempionātos visā pasaulē, veic pārrunas ar "Alfa Romeo" vārdā nosauktās "Sauber" vienības īpašniekiem par tās pirkšanu. Tiek vēstīts, ka tieši tādēļ "Alfa Romeo" kavējas ar otra pilota apstiprināšanu, jo, ja komanda nonāks Andreti rokās, tajā startēs amerikānis Koltons Herta, kurš aizvadītajā "IndyCar" sezonā guva trīs uzvaras.

Spekulācijas liecina, ka Andreti būtu gatavs pirkt 80 procentus no "Sauber" komandas, kas pašlaik pieder Šveicē bāzētajai investīciju kompānijai "Longbow Finance", kurā darbojas vairāki zviedru miljardieri.

"Viņi ir izteikuši konkrētu piedāvājumu," intervijā vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" atklāj situāciju pārzinošais F1 žurnālists Mihaels Šmids. "Jautājums ir, vai "Sauber" īpašnieki ar šo piedāvājumu būs apmierināti? Un par to ir grūti spriest, jo viņiem steidzami nav nepieciešama nauda, kā arī viņiem ir milzīga līdzjutēju bāze."

Šmids atklāj, ka zina, ko par šo jautājumu domā pēdējās desmitgades veiksmīgākās komandas "Mercedes" vadītājs: "Toto Volfs man teica: lai kurš arī šobrīd neizdomātu pārdot savu F1 komandu, viņš būtu jucis. Jebkura komanda pēc gada būs kļuvusi vērtīgāka, un vēl vērtīgāka tā būs pēc diviem gadiem. "Formula 1" uzplaukst. Šogad komandas nopelnīs pat vairāk nekā 2019. gadā. Daudzas valstis stāv rindā, lai rīkotu F1 posmus. Tuvojas lielas izmaiņas noteikumos, kas konkurenci padarīs vienlīdzīgāku, stājas spēkā tēriņu ierobežojumi, neviens nezina, kurš turpmāk uzvarēs. Tas rada lielu interesi, kas nozīmē lielāku naudu un komandu vērtības kāpšanu. Toto saka, ka pats šobrīd komandu noteikti nepārdotu."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.