Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 pilots Hamiltons plāno "MotoGP" komandas iegādi

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pilots Hamiltons plāno "MotoGP" komandas iegādi
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons ir viens no interesentiem, kas vēlas iegūt savā īpašumā "MotoGP" sacīkšu komandu, paziņojis "Liberty Media" izpilddirektors Gregs Maffei.

Aprīlī kļuva zināms par “Liberty Media” plānu iegādāties 86% no “Drona Sports” akcijām. Šai Spānijā bāzētajai kompānijai tiesības uz “MotoGP” čempionātu pieder kopš 1992. gada, bet nesen tika parakstīts grandiozs līgums šīs tiesības saglabāt līdz 2060. gadam. Tiek lēsts, ka “Liberty Media” par šo darījumu maksās 4.2 miljardus ASV dolāru.

Ņemot vērā, cik ļoti “Liberty Media” izdevies pacelt F1 čempionāta popularitāti un finansiālo vērtību, ir pamats domāt, ka tas pats tuvākajos gados varētu notikt ar “MotoGP” motošosejas sacensībām.

“Kad par to paziņojām, mums uzreiz zvanīja cilvēki un teica, ka grib nopirkt komandu,” atklāj Maffei. “Starp tiem bija arī Lūiss Hamiltons. Kāpēc? Jo viņi redzēja, kas notika “Formulā 1″, un viņi vēlas sekot.”

Darījuma īstenošanai vēl atlicis saņemt atbildīgo Eiropas Savienības institūciju atļauju.

“Arī lielie piegādātāji zvanīja un sacīja, ka vēlas būt iesaistīti,” turpina Maffei. “Diemžēl man viņiem nācās pateikt, ka vēl nevaram par to runāt, kamēr neesam saņēmuši ES apstiprinājumu, taču labprāt runāsim, tiklīdz tas tiks saņemts.”

Septiņkārtējam F1 čempionam Hamiltonam piederēja “Team X44” komanda elektrisko rallijreida mašīnu čempionātā “Extreme E”, kur 2022. gadā arī izdevās izcīnīt titulu ar pilotiem Sebastjēnu Lēbu un Kristinu Gutjeresu. Pirms šī gada sezonas komanda savu pastāvēšanu beidza.

Izmantotie resursi:
autosport.com