Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso F1 karjeru varētu beigt 2026. gadā, prognozē Briatore

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso F1 karjeru varētu beigt 2026. gadā, prognozē Briatore
Fernando Alonso. Foto: Philip FONG / AFP

Bijušais "Renault" komandas vadītājs un pašreizējais "Alpine" F1 konsultants Flavio Briatore licis noprast, ka Fernando Alonso karjeru varētu noslēgt pēc 2026. gada sezonas.

Vēl šogad Alonso parakstīja jaunu līgumu ar "Aston Martin" vienību līdz 2026. gada beigām. Tas nozīmē, ka vismaz vienu sezonu viņš aizvadīs arī pēc jauno F1 tehnisko noteikumu ieviešanas, kas gaidāma aiznākamgad. Beidzoties 2026. gada sezonai, spāņu pilots būs jau 45 gadus vecs un čempionātā pavadījis 23 sezonas.

Jau divas desmitgades Alonso menedžeris ir Briatore. Pašlaik viņš redz, ka 2026. gads varētu būt pieredzes bagātā autosportista pēdējā F1 sezona.

"Es nezinu," runājot par Alonso nākotni, podkāstā "Formula For Success" iesāk Briatore. "Piemēram Beļģijas posmā viņš bija ļoti apķērīgs, veicot vienu pitstopu, kas bija pareizi, un tas bija pieredzes rezultāts. Ja jūs prasāt man, vai Fernando gribēs turpināt pēc pašreizējā līguma beigām, šobrīd es saku, ka 2026. gads ir pēdējais. Bet es nezinu, ko viņš gribēs pēc tam. Vai viņš gribēs turpināt vēl kādu gadu?"

Pēc lieliskās sezonas pērn, šogad Alonso nav iespēju sacensties par pjedestāliem. Tomēr, vairāk vai mazāk, regulāri sportists finišē punktos un pašlaik ir devītajā vietā kopvērtējumā. Sezonas augstākais rezultāts pagaidām ir Saūda Arābijas GP gūtā piektā vieta, tāpat viņš izcīnījis divreiz vairāk punktus kā komandas biedrs Lenss Strols (49 pret 24).

"Sniegums viņam ir labs," secina Briatore. "Nav jautājumu par to, vai viņš varētu būt zaudējis koncentrēšanos, jo sacīkstēs tā viņam nekad nepazūd. Ja viņš ir vienpadsmitais, grib būt desmitais. Ja viņš ir desmitais, grib būt devītais. Viņš grib, lai mašīna būtu konkurētspējīga. Viņš rāda labu veikumu kvalifikācijas un labi brauc sacīkstēs. Viņš ir unikāls. Es nekad neesmu redzējis nevienu, kurš ik katru dienu būtu tik nodevies šai lietai un nekad nepadodas. Neticami."

"Aston Martin" īpašnieks Lorenss Strols šobrīd komandā veic būtiskas investīcijas. Jau izdevies vienoties ar vairākiem ļoti spēcīgiem inženieriem un neoficiāli zināms, ka arī izcilais Adrians Ņūvijs gatavojas ienākt šajā vienībā. Tas Alonso dod cerību, ka komanda kļūs par vienu no ātrākajām un ļaus iesaistīties cīņā par augstākajām vietām.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv