Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Mēs nevaram piedāvāt Buemī tādu algu, kādu viņš pelna "Formula E" sacīkstēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Mēs nevaram piedāvāt Buemī tādu algu, kādu viņš pelna "Formula E" sacīkstēs"
Sebastjēns Buemī. Foto: fiaformulae.com

Autosportists Sebastjēns Buemī šogad, iespējams, būtu atgriezies F1 pasaules čempionātā, taču "Red Bull" nav gatava viņam maksāt tik daudz, cik šveicietis nopelna citur.

No 2009. līdz 2011. gadam Buemī trīs sezonas aizvadīja "Formulā 1", kur pārstāvēja "Toro Rosso" vienību. Lai gan sportists parādīja atzīstamu sniegumu, viņam nebija iespējas tikt paaugstinātām uz "Red Bull" komandu.

Buemī turpināja karjeru citos čempionātos un veiksmīgi - 2014. gadā tika izcīnīts FIA WEC pasaules čempiona tituls, savukārt 2016. gadā iegūta pirmā vieta "Formulā E". Šobrīd Buemī turpina startēt FIA WEC un ir ceļā uz supersezonas titula izcīnīšanu, tāpat paralēli aizvien startē elektrisko formulu FE sacīkstēs.

"Startējot "Formulā E", viņš nopelna ļoti, ļoti labi," intervijā "Motorsport-Total" stāsta "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Viņš ir vidē, kas viņu apmierina. Mēs nevaram viņam "Toro Rosso" komandā piedāvāt tādu algu, kādu viņš saņem "Formulā E" un WEC pasaules čempionātā."

Jau astoto gadu pēc kārtas Buemī darbosies arī kā F1 komandas "Red Bull" oficiālais testpilots un rezervists. FIA WEC čempionātā, kura ietvaros 2018. gadā viņš kopā ar Fernando Alonso uzvarēja Lemānas 24 stundu sacensībās, Buemī pārstāv "Toyota Gazoo Racing" rūpnīcas komandu, savukārt "Formulā E" brauc "Nissan e.dams" rūpnīcas vienībā.

Izmantotie resursi:
GPFans.com - Latest Formula 1 News

     [+] [-]

, 2019-01-17 12:35, pirms 6 gadiem
Da Buemi pārvērtēts pāvians ,lai tik pūst tajā Golfu autiņu gonkošanā