Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: ''Tas, ko izpildīja Verstapens, bija kaut kas unikāls''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Horners: ''Tas, ko izpildīja Verstapens, bija kaut kas unikāls''
Niko Rosbergs un Makss Verstapens
Foto: LaPresse/Photo4

''Red Bull Racing'' pilota Maksa Verstapena braukšana lietainajā Brazīlijas F1 posmā daudziem licis viņa sniegumu salīdzināt ar lietus meistaru Airtonas Sennas un Mihaela Šūmahera braukšanu.

Par pirmās formulas pasaules čempionāta Brazīlijas "Grand Prix" posma uzvarētāju svētdien lietainos apstākļos kļuva ''Mercedes'' komandas pilots Luiss Hamiltons, taču par visvairāk apspriestāko pilotu pēc sacensībām kļuva Makss Verstapens, kurš sacensību beigās no 14.vietas, veicot vairākus fantastiskus apdzīšanas manevrus, aizcīnījās līdz 3.vietai.

''Uzvarēt laikam nevarētu, bet otrā vieta bija iespējama. Dažreiz vajag riskēt, un šoreiz mēs riskējām. Šoreiz man padevās daži ļoti labi apdzīšanas manevri, tāpēc esmu ļoti apmierināts,'' pēc sacensībām teica 19 gadus vecais Makss Verstapens.

Atgādināsim, ka vienā brīdī Verstapens sagriezās un gandrīz sasita mašīnu. ''Red Bull Racing'' komandas vadītājs atzina, ka tas brīdis esot bijis elpu aizraujošs. ''Domāju, ka ļoti daudzi cilvēki no komandtiltiņa tajā brīdī gandrīz pataisīja savas bikses slapjas. Taču Makss saglabāja vēsu prātu, kas arī bija dzirdams radio. Viņš visu kontrolēja no starta līdz pat finišam,'' saka Kristians Horners.

Tāpat Horners piebilda, ka šāda Verstapena braukšana slapjos laikapstākļos ir salīdzināma ar Airtonas Sennas un Mihaela Šūmahera braukšanu. ''Nedomāju, ka viņi (Senna un Šūmahers) šādos apstākļos būtu daudz labāki par to, ko mēs redzējām Maksa izpildījumā. Domāju, ka viņš kaut kur bija vienādā līmenī ar viņiem. Mēs Verstapena sniegumu varam salīdzināt ar Sennas un Šūmahera labākajiem momentiem.Tādas sacīkstes bieži nenotiek. Šoreiz mēs visi bijām liecinieki kaut kam pilnīgi unikālam.''

''Verstapena šovs. Tā bija vienreizēja braukšana, lielisks šovs. Šajās sacīkstēs radās jauni fizikas likumi,'' tā ''Mercedes'' komandas vadītājs Toto Volfs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...
Formula 1®

     [+] [-]

, 2016-11-16 10:52, pirms 8 gadiem
Es tik nevaru saprast,tā bij cūcene ka Verstapens atklāja ka pa ārmalām ir labāks ātrums,vai viņš to zināja?! Un ja viņš to zināja,tad kā to nezināja neviens no pieredzējušajiem pilotiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-16 11:00, pirms 8 gadiem
Dzerevņa rakstīja: Es tik nevaru saprast,tā bij cūcene ka Verstapens atklāja ka pa ārmalām ir labāks ātrums,vai viņš to zināja?! Un ja viņš to zināja,tad kā to nezināja neviens no pieredzējušajiem pilotiem.
tas ir tas intereantākais - tā ir vienmēr un jebkurš kartingists to zina (jāmeklē trasēs vietas, kur nav uzbraukta riepu gumija), tikai te jocīgi ir tas, ka tas bija jāzina arī visiem lielajiem pilotiem.. līdz ar to var piekrist, ka ņuhs viņam ir un labs viņš ir. sākumā nepatika viņš, bet ar katru sacīksti sāk patikt vairāk, jo braukt izrādās, ka māk

  +2 [+] [-]

, 2016-11-16 11:00, pirms 8 gadiem
bet nu tikai sc komentētājiem liekas, ka nekā īpaša viņā nav, bet horners un volfs jau neko nesaprot

  +5 [+] [-]

, 2016-11-16 11:10, pirms 8 gadiem
Par Sennu nevienam nav, nebija un nebūs nekādu šaubu:
1993.Doningtona Eiropas GP - no starta līdz pusaplim no 6.vietas uz 1.vietu. Ja pareizi atceros, 2.vieta vēl paspēja līdera aplī, pārējie atpalika vismaz par apli.
1988.Suzuka Japānas GP - pēc sačakarētā starta 44 apļos no peletona vidus līdz 1.vietai.
1984.Monaco GP - tikai sacensību pārtraukšana pēc Prosta diedelēšanas neļāva Sennam uzvarēt, jo ar hlamu Toleman komandā bija visus apdzinis, aplī 3 sekundes ātrāks. no 13.vietas uz 2.vietu.
1985.Portugāles GP - gan Q1 (agrāk bija divas kvalifikācijas) bija divas sekundes aplī ātrāks, gan sacensībās visi tika samazgāti un pirmā uzvara.
.
Kas līdzīgs man nāk atmiņā tikai ar Hamiltonu:
2008.Silverstona - kvalenē 5.vieta, gonkās apsolūta dominance, kurā 2. un 3.vieta atpalika par minūti, pārējie par apli.
2008.Spa Beļģijas GP - pēdējā aplī visi sāka slidot pa puņķaino trasi, tik Hamiltons spēja visu nokontrolēt, un tikai ar FIA jocīgu lēmumu (citādi to nevar nosaukt, ja palaiž garām Raikonenu, un tik un tā īsās starta finiša taisnes galā to apdzen, tad kā var gūt priekšrocību) tika atņemta 1.vieta.
2016.Monaco - ar RedBull palīdzību, bet tik un tā bija vienīgais, kurš spēja pa slapjo trasi reāli konkurēt ar Rikardo un uzvarēt, pie tam, bija jāatsit ļoti liels laika deficīts, ko zaudēja aiz Rosberga.
.
Verstapens - tikko parādīja veco labo triku, ka ir reizes, ka ārpus ideālās trajektorijas ir labāka saķere. Pie spēcīga lietus, gumija tiek nosaklota nost no ideālās, līdz ar to, saķere bieži ir vienāda visā trases platumā. Un uz to iekrita tādi piloti, kuriem pēc tam būtu kauns ...
.
Šumakers.
diemžēl neatradu nekādus pozitīvus varoņdarbus... .

  -1 [+] [-]

, 2016-11-16 11:19, pirms 8 gadiem
archdevil rakstīja: 2016.Monaco - ar RedBull palīdzību, bet tik un tā bija vienīgais, kurš spēja pa slapjo trasi reāli konkurēt ar Rikardo un uzvarēt, pie tam, bija jāatsit ļoti liels laika deficīts, ko zaudēja aiz Rosberga.
Rosbergs palaida Hami garām pēc komandas pavēles. Vēlāk Hamis nogrieza līkumu pēc tuneļa un būtu taranējis blakus esošo Rikiardo nebūtu šis uzsitis pa bremzēm. Tas viss, protams, bez nekāda soda.
Slēpts komentārs: G-POWER
Slēpts komentārs: Dzerevņa

  +4 [+] [-]

, 2016-11-17 17:12, pirms 8 gadiem
Šūmahera "varoņdarbs" 1996.g. Monako GP:
https://www.youtube.com/watch?v=qQ0...
Lietū pilnīga nulle!

  +2 [+] [-]

, 2016-11-17 17:32, pirms 8 gadiem
Helmuts Marko slavē Verstapenu, salīdzina ar Sennu, bet noliedz Šūmahera diženumu:
Хельмут Марко: Мы могли выиграть эту гонку -...
Вопрос: Господин Марко, Макс провёл потрясающую гонку, не так ли?
Хельмут Марко: Она напомнила мне гонку Формулы 3 в Норисринге, после которой мы и решили перевести его в Формулу 1. Невероятно, как Макс отыгрывался после всех этих инцидентов и нашей стратегической ошибки, из-за которой он откатился назад. Это можно сравнить только с выступлением Айртона Сенны в Донингтоне в 1993-м.
Вопрос: А с Михаэлем Шумахером в 1996-м в Барселоне?
Хельмут Марко: Нет, это было не так ярко.
Helmuts noteikti ir redzējis kā Šūmahers brauca 1996.g. Monako GP , tāpēc viņam ir skaidra bilde par Šūmahera sniegumu lietū.