Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" beidzot paziņo nākamās sezonas F1 pilotus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" beidzot paziņo nākamās sezonas F1 pilotus
Foto: Aston Martin Racing

Sacīkšu komanda "Aston Martin" pagarinājusi līgumus ar līdzšinējiem pilotiem Sebastienu Fetelu un Lānsu Strolu, kuri līdz ar to turpinās pārstāvēt vienību arī nākamgad.

Lai gan izplatījās baumas, ka Fetels pēc šīs sezonas varētu noslēgt karjeru "Formulā 1", arī pati komanda kavējās ar viņa apstiprināšanu, tagad oficiāli paziņots, ka Fetels būs tās pilots arī turpmāk. Par Strolu iepriekš tika baumots, ka viņš varētu pamest savam tēvam piederošo komandu, lai dotos uz "Mercedes" apmaiņā pret Valteri Botasu, taču realitātē arī viņš turpinās pārstāvēt "Aston Martin".

Komandas vadība skaidro, ka aizkavēšanās ar oficiālo paziņojumu bijusi tādēļ, ka vajadzējis vienoties par atsevišķiem punktiem līgumos. Strolam nākamā sezona būs jau ceturtā šajā komandā, kas iepriekš bija zināma kā "Racing Point", bet Fetelam nākamais būs otrais gads tās sastāvā.

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Fetels savā pirmajā sezonā ar "Aston Martin" divreiz finišējis pirmajā trijniekā, lai gan no Ungārijas posma rezultātiem viņu izslēdza, jo tiesneši pēc sacīkstēm nepietiekamā degvielas daudzuma dēļ nevarēja paņemt paraugu no mašīnas bākas.

"Ļoti gaidu nākamo sezonu, kad varēšu izmēģināt jaunās paaudzes F1 mašīnas," saka Fetels. "Tās izskatīsies pavisam savādāk, un tehniskie noteikumi ir tādi, ka turpmāk mums vajadzētu varēt ar šīm mašīnām aizvadīt daudz ciešākas cīņas. Izmaiņas ir tik lielas, ka katrai komandai nākamā sezona būs jauns sākums, līdz ar to "Aston Martin" tā ir liela izdevība. Es ticu mūsu augošās komandas spēkam."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-09-16 12:39, pirms 3 gadiem
Super!
Patiess prieks, ka Sebs turpinās braukt.
Jā, nākošā sezona varētu būt aizraujoša saistībā ar jaunajiem tehniskiem noteikumiem.

     [+] [-]

, 2021-09-16 21:54, pirms 3 gadiem
Aizraujoša jau ir šī sezona. Par nākošo tad jau redzēs, bet pēc lielām gaidām, ka neiznāk atkal kārtējais aplauziens.