Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Briatore pēc skandāla pamet "Renault"

Briatore pēc skandāla pamet "Renault"
Fernando Alonso, Flavio Briatore un Nelsons Pikē
Foto: Reuters

F-1 komandu "Renault" šodien pārtraukusi sadarbību ar komandas vadītāju Flavio Briatori un tehnisko direktoru Petu Simondsu. Šāds lēmums pieņemts pēc Nelsona Pikē apzinātās avārijas skandāla.

Jau iepriekš ziņojām, ka Singapūras posmā pēc Pikē dīvainas avārijas trasē devās drošības mašība, un šo brīdi teicami izmantoja Alonso, dodoties īstajā laikā boksos un beigām izcīnot uzvaru.

"Komanda "ING Renault F1" neapstrīdēs FIA izteiktos apgalvojumus par 2008. gada Singapūras GP posmu," teikts "Renault" oficiālajā paziņojumā. "Informējam, ka komandas vadītājs Flavio Briatore un tehniskais direktors Pets Simondss pametuši komandu. Pirms 21. septembrī gaidāmās FIA pasaules motoru sporta padomes sēdes "Renault" komanda nesniegs nekādus paziņojumus."

Laikraksti "Mirror" un "The Times" iepriekš vēstīja, ka tieši Pikē informēja Starptautisko automobiļu federāciju (FIA) par to, ka viņš piekritis tīši avarēt. Avārija esot apspriesta pirms sacīkšu sanāksmē, kurā piedalījās komandas vadītājs Flavio Briatore un tehniskais direktors Pets Simondss, un šo ideju ierosināja Pikē, cerot, ka tas nodrošinās viņam līgumu arī 2009. gada sezonā.

''Nejūtos atbildīgs par šo situāciju un neuzskatu, ka mēs būtu izdarījuši ko nepareizu,'' pirms neilga laika teica Briatore. ''Fernando Alonso uzvarēja to sacīksti, jo tajā problēmas bija Masam, Kubicam un vēl daudziem. Tikai tāpēc - citu iemeslu nav. Mēs īsti gan nevēlamies konkrētāk komentēt šo situāciju, jo tad visi par to uzzinās. To lai dariet jūs, žurnālisti, tas laikam ir jūsu darbs. Tikai domāju, ka tas kaitē ''Renault'' un vispār arī visam F-1 tēlam.''

Kamēr Briatore noliedza, ka būtu darījis ko nelikumīgi, Nelsons Pikē juniors un viņa tēvs griezās pie FIA prezidenta Maksa Moslija, kur apgalvoja, ka Briatore un Saimonds Singapūrā devuši pavēli Pikē junioram avarēt, tādejādi panākot, ka trasē dodas drošības mašīna.

Izmantotie resursi:
autosport.com

1 2 59 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2009-09-16 15:05, pirms 15 gadiem
nu lūk, tas ir kaut kas.
vai tiešām arī Renault aizies?

 +15 [+] [-]

, 2009-09-16 15:06, pirms 15 gadiem
Varēs vairāk laika veltīt QPR

 +24 [+] [-]

, 2009-09-16 15:12, pirms 15 gadiem
Njā tas Pikē bez papuča nekur un nekad.

Jācer viņš tagad pamanīs, ka pie spēlēšanas netiek Gorkš.

necerēju uz ko tādu.;/

  +2 [+] [-]

, 2009-09-16 15:15, pirms 15 gadiem
oh interesting...

     [+] [-]

, 2009-09-16 15:19, pirms 15 gadiem
dons Briatore.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-16 15:21, pirms 15 gadiem
Beigās vispār nebrīnītos, ka F1 pēdējos gados tiek pirms starta viss sarunāts kurš vinē utt. lai būtu lielāks šovs, lielāka intriga un līdz ar to vairāk skatītāju.

Ne par velti talantīgu braucēju tur paliek arvien mazāk, bet kautkā intrigas paliek vairāk un arī sezonas līderi sāk pēkšņi noskaidroties tikai pēdējos posmos un tad vēl parasti to ietekmē visādi soda punkti piešķirtie utt.

Protams ka tā ir tāda konspirācijas teorija, bet mani tas neizbrīnītu ja tā arī būtu.

  +3 [+] [-]

, 2009-09-16 15:21, pirms 15 gadiem
kaut kas lidzigs VV un KV.

     [+] [-]

, 2009-09-16 15:25, pirms 15 gadiem
nau vaardu... pidaras vnk .... dirsh presei utt, visu cienju Pikee gjimenei kura nepadevas
Slēpts komentārs: mrPO

  +3 [+] [-]

, 2009-09-16 15:29, pirms 15 gadiem
kautkads murgs ne sezona, varetu ta atrak beigties lai atrak to var aizmirst. interesanti liekas ka sis jau ir otrais mega skandals kura iesaistits ir alonso. un abos skandalos alonso ir bijis iesaistits loti tiesi, 2007 gada vins bija skandala aizsacejs un ari beidzejs mclaren komanda, tagad ari renos.
un mazais piketajs ari baigais kadrs, butu stavejis klusu un meginajis ieklut kada cita komanda, bet ne, vinam vajadzeja visu izstastit. domaju ka vins pats saprot ka vina F1 karjera un loti iespejams ari autosportista karjerai ir pielikts punkts.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-16 15:31, pirms 15 gadiem
man pofig ko izdarija Reno,bet tada sudzesanas pec ta ,kad pats isti nemaki braukt liekas nozelojama un vel ar tetinu.kas vinu pec tam nems F1?

  +2 [+] [-]

, 2009-09-16 15:35, pirms 15 gadiem
Nervozais rakstīja: man pofig ko izdarija Reno,bet tada sudzesanas pec ta ,kad pats isti nemaki braukt liekas nozelojama un vel ar tetinu.kas vinu pec tam nems F1?
F1 vins vairs neatgriezisies. loti iespejams ka vinam vispar atnems licenci. FIA neinterese ka vinam ir likts avaret, vins parkapj fair play noteikumus un tas ir loti smags sods.
un ja atceries vel paris nedelas vecu pagatni tad nboteikti ari atceries bernaija teikto ka ja ta izradisies patiesiba tad bernijs pats parupesoties lai pike tiktu sodits loti smagi.

     [+] [-]

, 2009-09-16 15:37, pirms 15 gadiem

  -2 [+] [-]

, 2009-09-16 15:39, pirms 15 gadiem
tas arii nozimee kad 100% naakamsezon Renault nestartees Fernando Alonso jo vijnsh sajaa komandaa bija tikai deel Briatores

     [+] [-]

, 2009-09-16 15:40, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: F1 vins vairs neatgriezisies. loti iespejams ka vinam vispar atnems licenci. FIA neinterese ka vinam ir likts avaret, vins parkapj fair play noteikumus un tas ir loti smags sods.
un ja atceries vel paris nedelas vecu pagatni tad nboteikti ari atceries bernaija teikto ka ja ta izradisies patiesiba tad bernijs pats parupesoties lai pike tiktu sodits loti smagi.
un ko tavuprat nozime sis gajiens no vinu puses?reputacijas atgusanas meginajumu,vai vienkarsu cikstesanu?

     [+] [-]

, 2009-09-16 15:42, pirms 15 gadiem
ha vecais miislis, tapat no soda neizbēgs

  +3 [+] [-]

, 2009-09-16 15:44, pirms 15 gadiem
Nervozais rakstīja: un ko tavuprat nozime sis gajiens no vinu puses?reputacijas atgusanas meginajumu,vai vienkarsu cikstesanu?
domaju ka pike vienkarsi gribeja atriebties briatorem. briatore vienmer ir fanojis par alonso un pike pat nepieversa uzmanibu, vinam bija vajaka formula u.t.t.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-16 15:49, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: domaju ka pike vienkarsi gribeja atriebties briatorem. briatore vienmer ir fanojis par alonso un pike pat nepieversa uzmanibu, vinam bija vajaka formula u.t.t.
un sataisija sudus sev un visai komandai...

  -4 [+] [-]

, 2009-09-16 15:53, pirms 15 gadiem
Un tagad Briatore pievienosies ferrari komandai, uz kuru pēc gada pāries arī Alonso. Dā-ā.

  +2 [+] [-]

, 2009-09-16 15:56, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: kautkads murgs ne sezona, varetu ta atrak beigties lai atrak to var aizmirst. interesanti liekas ka sis jau ir otrais mega skandals kura iesaistits ir alonso. un abos skandalos alonso ir bijis iesaistits loti tiesi, 2007 gada vins bija skandala aizsacejs un ari beidzejs mclaren komanda, tagad ari renos.
un mazais piketajs ari baigais kadrs, butu stavejis klusu un meginajis ieklut kada cita komanda, bet ne, vinam vajadzeja visu izstastit. domaju ka vins pats saprot ka vina F1 karjera un loti iespejams ari autosportista karjerai ir pielikts punkts.
es tev piekrītu par murgaino sezonu....sākās jau ar to , ka nedēļu pirms čempja izdomāja čempionu noteikt pēc uzvaru skaita - to par laimi atcēla....sekoja hamlitona "melu skandāls", kers izgāšanās - labi, tas palīdz startā, palīdz apdzīt, bet principā par to naudu kuru izgāza tika gaidīts vairāk.....dubulto difuzoru lieta arī tik drīz netiks aizmirsta, fotas draudi atdalīties.....kad tas bija aiz muguras, Pikē atkal saviļnoja f-1 pasauli....ja viņš pats ir ierosinājis labprātīgi avarēt, tad tieši viņš ir pelnijis bargāko sodu....britaore un saimons jau par šo skandālu samaksājuši....neredzu iemeslu sodīt renault komandu

es gan iebilstu par alonso - jā, viņa vārds ir bijis iesaitīts abos skandālos, taču pēdēja viņš neko nezināja par konspirāciju, vnk darīja to ko no viņa sagaida - cīnijās par uzvaru.....ļoti žēl ka tādu mazu cilvēku dēļ kā Pikē cieš (kārtējo reiz diemžēl) alonso reputācija.....

  +2 [+] [-]

, 2009-09-16 16:18, pirms 15 gadiem
hypnoss66 rakstīja: es tev piekrītu par murgaino sezonu....sākās jau ar to , ka nedēļu pirms čempja izdomāja čempionu noteikt pēc uzvaru skaita - to par laimi atcēla....sekoja hamlitona "melu skandāls", kers izgāšanās - labi, tas palīdz startā, palīdz apdzīt, bet principā par to naudu kuru izgāza tika gaidīts vairāk.....dubulto difuzoru lieta arī tik drīz netiks aizmirsta, fotas draudi atdalīties.....kad tas bija aiz muguras, Pikē atkal saviļnoja f-1 pasauli....ja viņš pats ir ierosinājis labprātīgi avarēt, tad tieši viņš ir pelnijis bargāko sodu....britaore un saimons jau par šo skandālu samaksājuši....neredzu iemeslu sodīt renault komandu

es gan iebilstu par alonso - jā, viņa vārds ir bijis iesaitīts abos skandālos, taču pēdēja viņš neko nezināja par konspirāciju, vnk darīja to ko no viņa sagaida - cīnijās par uzvaru.....ļoti žēl ka tādu mazu cilvēku dēļ kā Pikē cieš (kārtējo reiz diemžēl) alonso reputācija.....
renault nekas nenotiek bez vina zinas. gribi teikt ka pike saciksu laika avareja un alonso par to pat neko nezinaja? negribas ticet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-09-16 16:21, pirms 15 gadiem
tad sanāk, ka briatore ir vainīgs, ja jau pat renault padzina....

  +2 [+] [-]

, 2009-09-16 16:26, pirms 15 gadiem
ari alonso esot bijis pilniba informets par so sarunato avariju. taka loti iespejams ari alonso tiek sodits. bet jebkura gadijuma alonso sods bus stipri mikstaks neka pike, jo tomer alonso tapat ka hamiltons(kurs sezonas laika pec komandas paveles meloja tiesnesiem) ir F1 si briza simboli un vini sava zina ir vairak vai mazak neaizskarami.

     [+] [-]

, 2009-09-16 16:30, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: domaju ka pike vienkarsi gribeja atriebties briatorem. briatore vienmer ir fanojis par alonso un pike pat nepieversa uzmanibu, vinam bija vajaka formula u.t.t.
Tur tā lieta, piekrītu, ka viņš vnk gribēja atriebties. Briatore jau arī nav nekāds pareizais, Pikē aizvainojums daļēji pamatots (dēļ tā, ka bīdīja tikai Alonso), bet nu šāds risinājums gan pareizs nešķiet. Varbūt vienīgi, ka mēs vēl daudz ko citu nezinām.

     [+] [-]

, 2009-09-16 16:38, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: ari alonso esot bijis pilniba informets par so sarunato avariju. taka loti iespejams ari alonso tiek sodits. bet jebkura gadijuma alonso sods bus stipri mikstaks neka pike, jo tomer alonso tapat ka hamiltons(kurs sezonas laika pec komandas paveles meloja tiesnesiem) ir F1 si briza simboli un vini sava zina ir vairak vai mazak neaizskarami.
Kur izlasiji, ka Alonso zināja par avāriju?
Cik man zināms viņš iebilda pret tik ātru pitu tajā reizē, bet Saimonds teicis ka viss bus OK.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-16 16:52, pirms 15 gadiem
Alonso uz "Ferrari" vai citur, bet "Renault" dziesma ir nodziedāta.

     [+] [-]

, 2009-09-16 16:55, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: F1 vins vairs neatgriezisies. loti iespejams ka vinam vispar atnems licenci. FIA neinterese ka vinam ir likts avaret, vins parkapj fair play noteikumus un tas ir loti smags sods.
un ja atceries vel paris nedelas vecu pagatni tad nboteikti ari atceries bernaija teikto ka ja ta izradisies patiesiba tad bernijs pats parupesoties lai pike tiktu sodits loti smagi.
Es tik droši neapgalvotu, zinot kas notika pēc pirmā posma ar Hamiltonu! Tur bija kas līdzīgs - man liek un es daru!!!

     [+] [-]

, 2009-09-16 17:12, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: Kur izlasiji, ka Alonso zināja par avāriju?
Cik man zināms viņš iebilda pret tik ātru pitu tajā reizē, bet Saimonds teicis ka viss bus OK.
palasi f1 forumus, ir visai daudz cilveku(protams anonimu) kas r F1 virtuve ieksa un kuriem nav zel padalities ar informaciju

     [+] [-]

, 2009-09-16 17:14, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: Kur izlasiji, ka Alonso zināja par avāriju?
Cik man zināms viņš iebilda pret tik ātru pitu tajā reizē, bet Saimonds teicis ka viss bus OK.
es arī gribētu zināt.....pēc tā kas rakstīts, tad par avāriju pirms sacīkstes zinājuši 3 cilvēki....pikē, briatore un saimonds....neticu ka alonso uz kaut ko tādu parakstītos

     [+] [-]

, 2009-09-16 17:17, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: palasi f1 forumus, ir visai daudz cilveku(protams anonimu) kas r F1 virtuve ieksa un kuriem nav zel padalities ar informaciju
Tam man tagad nav laika un slinkums arī bišķīt iezadzies, bet ticēšu uz vārda
Runājot par Pikē, kurš ņems tādu pilotu kurš pēc tam visai pasaulei izstāstīs komandas noslēpumus, ja šim kaut kas nepatiks. Barikam vismaz pietiek prata to darit pec karjeras beigam

     [+] [-]

, 2009-09-16 17:18, pirms 15 gadiem
buuvnieks rakstīja: Es tik droši neapgalvotu, zinot kas notika pēc pirmā posma ar Hamiltonu! Tur bija kas līdzīgs - man liek un es daru!!!
hamiltons pats pectam personigi atvainojas visai pasaulei un tiesnesiem. un neaizmirsti ka mclaren melosanu atklaja loti atri bet renault izdaribas atklajas tikai pec gada. un nemaz nebutu atklajusas ja pike nebutu izmuldejies.
un salidzinaji hamiltonu ar pike. doma FIA un visam F1 kopuma butu bijis baigi izdevigi diskvalificet hamiltonu? pike pazusanu tapat lielaka dala pasaules nemaz nepamanis.
1 2 59 komentāri