Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cunoda pretendēs uz Peresa vietu "Red Bull" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Cunoda pretendēs uz Peresa vietu "Red Bull" komandā
Juki Cunoda. Foto: f1.com

Ja Juki Cunoda arī atlikušajā sezonas daļā turpinās regulāri demonstrēt līdzšinējā līmeņa braukšanu, viņš tiks apsvērts kā iespējamais "Red Bull" komandas pilots uz 2025. gadu, pavēstījis RB izpilddirektors Pīters Baijers.

Pastāvēja iespēja, ka jau pēc Beļģijas posma Serhio Peress vājā snieguma dēļ zaudēs vietu "Red Bull", un Cunoda bija pretendents uz šo vietu. Tagad zināms, ka šosezon sastāvi mainīti netiks, taču japāņu autosportists varētu tikt paaugstināts nākamgad, ja komanda pieņems lēmumu neturpināt sadarbību ar Peresu, kurš gan pirms kāda laika tika pie jauna līguma.

"Ja Juki šādā līmenī brauks regulāri, viņš tiks izvērtēts uz vietu "Red Bull" komandā," paziņojis Baijers. "Tā arī ir mūsu misija. Misija, ko mums uzstādījuši komandas īpašnieki. Ja tas nozīmē, ka viņam nepieciešama vēl viena sezona līdzās ļoti spēcīgajam Danielam Rikjardo, arī tā ir opcija. Bet viņš ir gatavs jau šobrīd. Tādā gadījumā runāsim ar Liamu Lavsonu. Mēs nekur nesteidzamies, pretēji tam, ka daudzi tā domā, jo mums rokās ir visas kārtis."

Šosezon Cunoda septiņos no 14 posmiem spējis finišēt pirmajā desmitniekā un nopelnījis 22 punktus. Tas ir par desmit vairāk nekā pieredzējušajam Rikjardo, kurš savukārt "Top 10" iekļuvis vien trijās "Grand Prix" sacīkstēs.

Cunodas progresu šajā sezonā augstu novērtējis arī RB komandas vadītājs Lorāns Mekīss.

"No jauna pilota var gaidīt lielas lietas otrajā sezonā, varbūt trešajā," viņš saka. "Bet tu nekad negaidi, ka kādam izdosies tik fenomenāls progress ceturtajā F1 sezonā. Jā, viņš ir kļuvis ātrāks, nosvērtāks. Viņš labāk iekļaujas komandā, sniedz lielāku atgriezenisko saiti. Piektdienu treniņbraucienos jau ar pirmo apli viņš spēj būt ātrs. Juki ir "Red Bull" pilots un viņa ambīcijām jābūt startēt "Red Bull" komandā. Ja tā nebūtu, tas būtu nepareizi."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv