Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Biju tuvu tam, lai 2018. gadā beigtu F1 karjeru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Biju tuvu tam, lai 2018. gadā beigtu F1 karjeru"
Valteri Botass. Foto: f1.com

Somu F1 pilots Valteri Botass atzinis, ka 2018. gada sezona viņam izvērsusies tik psiholoģiski smaga, ka tās beigās apsvēris iespēju beigt karjeru. Šobrīd, iespējams, sportists veic savu pēdējo sezonu čempionātā, taču kāds sociālo tīklu ieraksts liek cerēt uz pretējo.

2018. gadā Botass mērķēja cīnīties par pasaules čempiona titulu, taču viss izvērtās pretēji un kopvērtējumā viņš 161 punktu zaudēja komandas biedram Luisam Hamiltonam. Togad drošas uzvaras tika pazaudētas posmos Ķīnā, kur neizdevīgā brīdī trasē devās drošības mašīna, un Baku, kur tika pārplēsta riepa. Vācijā tika pavēlēts saglabāt pozīciju aiz Hamiltona, bet Krievijas posmā nācās atdot pirmo vietu pāriniekam.

"Šajā čempionātā esmu guvis daudzas mācības," intervijā "Pitlane Life Lessons" stāsta Botass. "Esmu izgājis cauri tik daudz kam. Esmu gājis cauri periodam, kad gandrīz beidzu karjeru, jo man bija apnikusi F1 pasaule un šķita, ka tā ir pārāk nežēlīga pret mani."

Jautāts, kad tieši bija šis brīdis, viņš sacīja: "Tas bija 2018. gada beigās. Kaut kā man izdevās savākt sevi un uzvarēt 2019. gada pirmajā posmā. Tas bija pagrieziena punkts. Beigās, šķiet, sapratu, ka dažreiz ir nepieciešams laiks, dažreiz ir jāatkāpjas un jāpaskatās uz plašāku kopainu. Un to es šobrīd bieži pielietoju savā dzīvē. Ja kādreiz kaut kur ir šķērslis, mēģinu vienkārši atkāpties un paskatīties uz kopējo bildi. Un secinu, ka viss ir diezgan labi. Man ir ģimene, esmu vesels, aizvien braucu ar sacīkšu auto, ko mīlu, un man ir jumts virs galvas."

"Mercedes" komandā Botass palika līdz 2021. gada sezonas beigām, pēc kā pievienojās "Sauber". Aiznākamgad šo komandu pārņems "Audi" rūpnīca, un Botass ir kandidāts uz vienīgo palikušo brīvo vietu tās sastāvā. Lai gan viņš nav vienīgais, kurš uz to pretendē, kāds sociālo tīklu ieraksts dod mājienu, ka soms varētu kļūt par "Audi" pilotu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-17 05:37, pirms mēneša
Pēc karjeras labā sākuma Williams Valteri tikšana pie Mercedes stūres šķita sapņa piepildījums, taču izvērtās pavisam savādāk. Nav jau brīnums, jo komanda primāri strādāja uz pīķī esošo Hamiltonu. Neīstā laikā neīstā vietā. Labi saprotu, ka varēja tādas domas rasties. Cerams, izdosies tagad beidzot sagaidīt iespēju startēt normālā komandā, jo pēc aiziešanas no Mercedes reālu iespēju sevi pierādīt nav bijis. Sauber bija mēsls, lai zem kāda vārda startēja. Cerams, Audi to mainīs, un Valteri būs vieta šajā komandā.