Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miris pilots, kas "Ferrari" komandai izcīnīja pirmo F1 uzvaru

Jānis Pārums

Miris pilots, kas "Ferrari" komandai izcīnīja pirmo F1 uzvaru
Hose Froilans Gonzaless, vadot "Ferrari 500"

90 gadu vecumā aizsaulē aizgājis argentīniešu pilots Hose Froilans Gonzaless, kurš pagājušajā gadsimtā sasniedza vēsturisku panākumu "Ferrari" F1 komandai.

Sākotnēji Gonzaless startējis savā dzimtajā Argentīnā, bet pēc tam sekojis slavenajam tautietim Huanam Manuelam Fanhio un uzsācis startus Eiropā. Pirmajos divos F1 startos, pārstāvot privāto "Maserati", viņš izstājās, bet 1951.gadā pievienojās "Ferrari". Tieši Gonzaless guva "Ferrari" komandai vēsturisku panākumu, izcīnot pirmo uzvaru komandas vēsturē F1. Tas notiks Silverstonā, kur Gonzaless cīņā par uzvaru pieveica Fanhio, kas pārstāvēja "Alfa Romeo". Tajā sezonā Gonzaless uz goda pjedestāla kāpa piecos posmos un kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu.

Kopumā karjeras laikā argentīnietis uzvarēja vien divos posmos – otrais panākums sekoja trīs gadus pēc pirmā turpat Silverstonā. Gonzaless arī 15 reizes kāpa uz goda pjedestāla, bet veiksmīgākā viņa karjerā bija 1954.gada sezona, kad kopvērtējumā viņš izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai leģendārajam Fanhio.

1954.gadā Gonzaless izcīnīja uzvaru arī Lemānas 24 stundu braucienā, bet karjeru argentīnietis beidza 1960.gadā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...