Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltonam motora maiņa un jāstartē no boksu celiņa

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltonam motora maiņa un jāstartē no boksu celiņa
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons pirms Azerbaidžānas GP sacensībām saņēmis jaunu jaudas agregātu, kā rezultātā viņam pienākas sods. "Mercedes" pilots startēs no boksiem.

Hamiltons kvalifikācijā neparādīja to spožāko veikumu un kvalificējās septītajā pozīcijā. Pieņemts lēmums izmantot situāciju, lai veiktu motora maiņu, kas viņa gadījumā ir jau piektā šajā sezonā. Tā kā sezonas garumā atļauts izmantot četrus motorus, par katru nākamo pienākas starta vietu sods.

Hamiltons ir saņēmis ne vien jaunu motoru, bet arī turbīnu, kā arī MGU-H un MGU-K sistēmu.

Jau sezonas sākumā Austrālijas posmā Hamiltonam salūza dzinējs, kas nozīmēja, ka līdz sezonas beigām bez atļautā limita pārsniegšanas diez vai izdosies iztikt. Jau kādu laiku komanda esot domājusi, kurā posmā labāk veikt plānotu motora nomaiņu. Tā kā Baku trasē ir garas taisnes un līdz ar to arī labas apdzīšanas iespējas, ticis pieņemts lēmums to darīt šeit.

No boksiem startēs arī Estebans Okons, kurš gan kvalificējās pēdējais. "Alpine" mašīnai jau pirms tam treniņbraucienos bija tehniskas problēmas. Mehāniķi strādāja pie auto slēgtajā parkā, par ko pilotam piemērojams sods.

Izmantotie resursi:
motorsport.com

     [+] [-]

, 2024-09-15 13:40, pirms nedēļas
Jautājums, kāpēc to nedara arī Noriss?