Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī diskvalificēts, "Williams" komandai naudas sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī diskvalificēts, "Williams" komandai naudas sods
Alekss Albons. Foto: f1.com

Par tehniska rakstura pārkāpumu no Azerbaidžānas GP kvalifikācija rezultātiem izslēgts Pjērs Gaslī. "Williams" vienība tikmēr saņēmusi naudas sodu.

"Alpine" pilots Gaslī guva 13. vietu, bet sacensības Baku trasē uzsāks pēdējais. Atklājās, ka ir pārkāpti F1 tehniskie noteikumi, kas attiecas uz degvielas masas plūsmas ātrumu. Noteikumi paredz, ka tā nedrīkst pārsniegt 100 km/h. Komanda paskaidroja, ka pārkāpums noticis, jo atgadījusies īslaicīga tehniska kļūme.

"Williams" komanda pēc kvalifikācijas Baku tikmēr saņēmusi 5000 eiro sodu par to, ka Alekss Albons trešajā kvalifikācijā izbrauca trasē ar dzesētāju, kas nebija noņemts no mašīnas augšējās gaisa ieplūdes atveres.

Pilots apstājās un pats ar rokām aizsniedza ierīci, to nometot uz asfalta. Aizbraukt vēl vienā lidojošajā aplī neizdevās un Albons palika desmitais, piekāpjoties komandas biedram Franko Kolapinto.

Izmantotie resursi:
autospor.com