Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Porsche" rūpnīcai F1 čempionāts kļuvis par "slēgtu tēmu"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" rūpnīcai F1 čempionāts kļuvis par "slēgtu tēmu"
Foto: Motorsport.com

Pēc tam, kad ilgu sarunu rezultātā neizdevās vienoties par sadarbību ar "Red Bull" komandu, Vācijas autoražotājs "Porsche" vairs neapsver startēt F1 čempionātā.

Pastāvēja iespēja, ka pēc 35 gadu pārtraukuma "Porsche" atgriezīsies F1 čempionātā motoru piegādātāja statusā, kad 2026. gadā stāsies spēkā jaunie tehniskie noteikumi. Pēdējo reizi dalība tika ņemta 1991. gada sezonā, kad ar šīs markas ražotajiem dzinējiem sacīkstēs startēja "Footwork" komanda.

"Porsche" veica sarunas ar "Red Bull" komandu un pat vēlējās iegādāties pusi no tās, kā arī "Red Bull Powertrains" dzinēju ražotnes. Kad kļuva skaidrs, ka sadarbība neizdosies, "Porsche" izplatīja paziņojumu par to, taču aizvien raksturoja F1 kā "pievilcīgu vidi", kur rūpnīca varētu tikt pārstāvēta. Kopš tā laika nekādus komentārus šajā sakarā ielas sporta automobiļu ražotājs nebija sniedzis.

"Šī tēma ir slēgta," tagad paziņojis "Porsche" motoru sporta nodaļas boss Tomass Laudenbahs. "Šobrīd F1 nav tēma, ko apspriežam. Mēs netērējam savu enerģiju uz to. Koncentrējamies tikai tam, ko darām pašlaik. Un, ja paskatīsieties, tās ir daudzas dažādas aktivitātes. Esam ļoti aizņemti un apmierināti ar to, ko darām."

Rūpnīca pašlaik startē FIA WEC un IMSA SportsCar izturības sacīkšu čempionātos, tāpat arī elektrisko spēkratu čempionātā "Formula E" un vēl arī citās autosacīkstēs.

"Domāju, ka esam autosportā tiešām labi pārstāvēti," komentē Laudenbahs.

Tāpat Laudenbahs noliedzis izskanējušo informāciju, ka "Porsche" varētu kļūt par dzinēju piegādātāju "IndyCar" čempionātā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv