Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Bridgestone" vēlas pārmaiņas

"Bridgestone" vēlas pārmaiņas
Foto: AFP

Pirmās formulas riepu piegādātājs "Bridgestone" medijiem atklājis, ka vēlētos nākamā gada sacensības padarīt interesantākas, uz katru sacīksti piegādājot komandām krasi atšķirīgus riepu tipus.

Pašreizējie F-1 sacensību noteikumi paredz, ka uz katru sacīksti "Bridgestone" piegādā komandām divu noteiktu tipu riepas, un tie abi jāizmanto svētdienas sacīkstēs. Līdz šim "Bridgestone" F-1 komandām piegādāja divus vienu otram līdzīgus riepu tipus (supermīkstās/mīkstās, mīkstās/vidējās, vidējās/cietās), taču kompānijas autosporta nodaļas vadītājs Hirohide Hamašima neizslēdz iespēju, ka nākamgad japāņu uzņēmums varētu uz katru sacīksti piegādāt vienu no otra atšķirīgākus riepu tipus. Piemēram, Monako Lielās balvas izcīņā komandām būtu jāizmanto supermīkstās un vidēji cietās riepas, nevis supermīkstās un mīkstās.

"Patlaban visi sūdzas, ka atšķirība starp abiem riepu tipiem ir pārāk maza, tādēļ mums nākas domāt dažādus risinājumus," tā izteicies Hamašima.

Vienlaikus "Bridgestone" uzsver, ka pārlieku liela atšķirība starp abiem riepu tipiem nāktu par sliktu. Viena tipa riepas konkrētā trasē būtu daudz pārākas par otrām, kas novestu pie tā, ka visas komandas izmantotu līdzīgu stratēģiju un šī noteikuma jēga zustu.

Izmantotie resursi:
autosport.com