Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komandas vadītājs: ''Mums nav vairs ko zaudēt''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

"Haas" komandas vadītājs: ''Mums nav vairs ko zaudēt''
Ginters Steiners. Foto: Scanpix/IMAGO/PanoramiC

''Manuprāt, trīs F-1 sacīkstes ASV ir lieliski, īpaši mūsu amerikāņu komandai,'' saka "Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners.

F1 kalendārā šogad atlikuši vairs tikai divi posmi – šajās brīvdienās Lasvegasā un novembra beigās Abu Dabī. Kā atklājis "Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners, tad Lasvegasas posmā komandas piloti sacentīsies ar divām dažādām VF-23 automašīnas versijām.

Uz jautājumu, ko Ginters Steiners sagaida no gaidāmā F1 posma, viņš atklāja, ka ''Grūti iedomāties, kas tieši notiks Lasvegasas F1 posmā, bet tas būs ļoti kolorīts pasākums. Tas ļoti atšķirsies no tā, kas līdz šim ir noticis F-1. Sacensību organizēšana tādā pilsētā kā Lasvegasa ir sarežģīts pasākums, maigi izsakoties, un pat šķita neiespējami to paveikt tikai dažu gadu laikā. Redzēsim, kas mūs sagaida, bet droši var teikt, ka šis posms daudzējādā ziņā noteiks jaunus standartus, un tas viss tiks ņemts vērā nākotnē,” saka Ginters Steiners.

Komandas vadītājs atklāja, ka komanda Lasvegasas posmā startēs ar divām dažādām VF-23 sacīkšu formulām – veco un jauno. Niko Hilkenbergs pilotēs oriģinālo versiju, bet Kevins Magnusens sēdīsies pie uzlabotās formulas stūres, kas tika prezentēta Ostinā.

''Niko uzskata, ka vecā konfigurācija viņam ir piemērotāka, bet Kevins ir pretēja viedokļa pusē. Tāda ir būtība. Mēs nolēmām viņiem dot tādas formulas, kuras viņi vēlas pilotēt, jo divas sacīkstes pirms sezonas beigām mums nav ko zaudēt. Mēs varētu runāt par noderīgas informācijas iegūšanu, taču mēs jau esam savākuši pietiekamu datu apjomu, un mūsu lēmums šoreiz galvenokārt ir saistīts ar braucēju vēlmēm.''

Šis šogad ir trešais F1 posms, kas notiek ASV. Steiners piebilda, ka tas viņa vadītajai amerikāņu F1 komandai ir ļoti labi. ''Manuprāt, trīs sacīkstes ASV ir lieliski, īpaši mūsu amerikāņu komandai. Kurš gan pirms pieciem vai desmit gadiem būtu domājis, ka ASV būs vairāk nekā viens ''Grand Prix'', bet tagad jau ir trīs, un katrs posms ir tik atšķirīgs. Domāju, ka tas ir labi gan Formulai 1, gan amerikāņu faniem, kuru kļūst arvien vairāk un vairāk. Man personīgi ir svarīgi, ka visas trīs sacīkstes ir ļoti atšķirīgas viena no otras. Ostinā ir tradicionālākas sacīkstes, un tur ierodas daudz īstu F1 fanu. Maiami ir vairāk kā ballīšu klubs, un tagad redzēsim, kas mūs sagaida Lasvegasā. Mēs zinām, ka šī pilsēta nekad neguļ, un mēs tur sacentīsimies naktī, kas ir vēl viena liela atšķirība.''

Divus posmus pirms sezonas beigām Hilkenbergs ar deviņiem punktiem pilotu kopvērtējumā ieņem 16.vietu, bet Magnusens ar trīs punktiem ieņem 19.vietu. Komandu ieskaitē "Haas" ieņem pēdējo desmito vietu, par četriem punktiem atpaliekot no ''Alfa Romeo''.

Izmantotie resursi:
Las Vegas | Haas F1 Team