Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mazepins uzņemts "Mercedes" sastāvā, pie F1 stūres atgriezīsies Sirotkins

Juris Grīns
Juris Grīns

Mazepins uzņemts "Mercedes" sastāvā, pie F1 stūres atgriezīsies Sirotkins
Ņikita Mazepins. Foto: Mercedes F1

Krievu autosportists Ņikita Mazepins jau šonedēļ piedalīsies F1 testos "Mercedes" komandas sastāvā, savukārt vēlāk testu braucieni ieplānoti arī Sergejam Sirotkinam, kuru pie sacīkšu formulas stūres sēdinās "Renault" vienība.

Barselonas trasē šonedēļ notiks testi, kuros piedalīsies gan pasaules čempionāta dalībnieki, gan testpiloti. "Mercedes" komandā, kas ir vadošā F1 sacīkstēs un uzvarējusi visos šī gada posmos, vienu dienu strādās Valteri Botass, kamēr otrajā dienā darbs tiks uzticēts 20 gadus vecajam Mazepinam.

Lai gan jau iepriekš bija zināms, ka šogad Mazepinam plānota privāta testu programma "Mercedes" komandas rindās ar 2017. gada modeļa mašīnu, šī būs pirmā reize, kad krievs brauks ar jaunāko sacīkšu auto. Pērn viņš kļuva par GP2 vicečempionu, bet šobrīd debijas sezonā ieņem tikai 16. vietu "Formulā 2".

Arī citu komandu sastāvos redzami piloti, kas "Formulā 1" līdz šim nav startējuši. "Ferrari" plāno dot iespēju Antonio Fuoko, "Red Bull" labā strādās Dens Tiktams, "Renault" mašīnu izmēģinās Džeks Eitkens, "Haas" savā sastāvā apstiprinājusi Pjetro Fitipaldi, divkārtējā F1 čempiona Emersona Fitipaldi mazdēlu, bet "McLaren" dos pieredze Serdžio Setem Kamaram. "Racing Point" labā tikmēr strādās Niks Jelolijs, bet "Williams" komandā brauks Nikolā Latifi. Pie darba tiks likti arī pamatsastāva braucēji, bet ne visi.

Tāpat zināms, ka šogad pie F1 testiem tiks Sergejs Sirotkins, lai gan krievu sportists pērn jau aizvadīja sezonu pasaules čempionātā, taču tika atlaists. Mēģinot meklēt iespējas, kā atgriezties, šovasar viņš "Renault" komandas sastāvā aizvadīs "Pirelli" riepu testus. 23 gadus vecais Sirotkins šosezon "SMP Racing" sastāvā startē WEC pasaules čempionātā, kur pēdējās no sacīkstēm Spā-Frankošamps trasē guvis ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...