Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

P.Ferrari: ''"Inter" taču nespēlē ar deviņiem spēlētājiem''

P.Ferrari: ''"Inter" taču nespēlē ar deviņiem spēlētājiem''
Pjero Ferrari (pa labi)
Foto: AP

"Ferrari" kompānijas dibinātāja Enzo Ferrari dēls Pjero atzinis, ka komanda tiešām nākamgad neizies uz starta, ja spēkā stāsies budžeta ierobežojums 40 miljonu sterliņu mārciņu apmērā.

"Šī nav sacensība, kurš uzrakstīs vairāk preses relīzes," laikrakstam Guardian saka Pjero Ferrari, kuram nākamnedēļ apritēs 64 gadi. "Tas ir pieredzējuša direktora padomes paziņojums. Mūsu iebildumi ir pret budžeta samazināšanu, jo, pēc mūsu domām, to nav iespējams izkontrolēt. Tām komandām, kas pieņem budžeta griestus, nevar dot lielāku brīvību un savādākus tehniskos noteikumus. Ja mēs izejam uz starta, tad gribam cīnīties ar formulā, kas būvētas pēc vienādiem noteikumiem."

"Tas ir līdzīgi kā futbolā. Itālijā mums ir futbola klubs "Internazionale", kas izcīna uzvaras un tērē milzīgas naudas summas, lai iegūtu labākos spēlētājus," turpina Ferrari. "Bet "Serie A" mums ir arī tāda komanda kā "Catania", kurai nav naudas. Vai tad jūs teiksiet, ka "Catania" var spēlēt ar 12 spēlētājiem, bet "Inter" ar deviņiem? Tas nebūtu godīgi. Līdzīgu scenāriju paredz jaunie F-1 noteikumi. Tie nekādā mērā nav pieņemami, jo uz starta visām komandām jāiziet vadoties pēc vieniem noteikumiem.

"Nav jau tā, ka vēlamies tērēt naudu. Mēs gribam to ietaupīt. Visi konstruktori F-1 ir par izmaksu samazināšanu, taču ir iespējams samazināt tēriņus neieviešot budžeta griestus. Pat tehniskos noteikumus ir grūti izkontrolēt, ko pierāda nesenā lieta ar difuzoriem. Kā tad viņi plāno izkontrolēt komandu budžetu?

"Uz jautājumu, vai Pjero pieļauj iespēju pievērsties citām sacensībām, itālis atbildēja: Kāpēc gan nē," jautā Ferrari. "Ja paskatāmies "Ferrari" vēsturē, tad šī brīža komanda ir dzimusi tieši no uzvarām Lemānas 24 stundu sacīkstēs un "GT" čempionātiem. Mans tēvs biznesu sāka taisot un pārdodot sacīkšu mašīnas. Mēs nedrīkstam aizmirst pirmsākumus, un tēva kaisle joprojām ir jūtama, jo ikviens mūsu uzņēmumā mīl sacīkstes, taču mēs vēlamies sacensties pēc tīriem noteikumiem. Visiem vajag vienādus noteikumus!"

Izmantotie resursi:
guardian.co.uk

  +9 [+] [-]

, 2009-05-14 10:22, pirms 15 gadiem
Pilnīgī piekrītu, jo taču visiem ir skaidrs, ka tā līdzekļu izkontrolēšana nav iespējama un tikai novestu pie jauniem strīdiem un meliem, sportu atstājot otrajā plānā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-05-14 11:46, pirms 15 gadiem
kā naglai uz galvas!:"Vai tad jūs teiksiet, ka "Catania" var spēlēt ar 12 spēlētājiem, bet "Inter" ar deviņiem?"

  +2 [+] [-]

, 2009-05-14 11:53, pirms 15 gadiem
aigars076 rakstīja: Pilnīgī piekrītu, jo taču visiem ir skaidrs, ka tā līdzekļu izkontrolēšana nav iespējama un tikai novestu pie jauniem strīdiem un meliem, sportu atstājot otrajā plānā.
luuk tas ir jautajums ko es neemsu vareejis sparast no laika gala kad shitai viss sakas.. kaa ellee rataa FIA grib izkontroleet tos budzhetus un pieraadiit ka detalja A komandai izmaksajusi 100 tuukstoshus dolaaru nevis teiksim 150 tuukstosu?? tad jua komandas tus vairak nodatrbosies nevis ar autosportu bet ar finanshu uzskaiteem un kontroli un tas saucaas "karaliskais autosports"???

  +3 [+] [-]

, 2009-05-14 12:11, pirms 15 gadiem
oscarsq rakstīja: luuk tas ir jautajums ko es neemsu vareejis sparast no laika gala kad shitai viss sakas.. kaa ellee rataa FIA grib izkontroleet tos budzhetus un pieraadiit ka detalja A komandai izmaksajusi 100 tuukstoshus dolaaru nevis teiksim 150 tuukstosu?? tad jua komandas tus vairak nodatrbosies nevis ar autosportu bet ar finanshu uzskaiteem un kontroli un tas saucaas "karaliskais autosports"???
Skaidrs, ka notiks visāda muhļāža, bet acīmredzot tāda kompānija kā Ferrari uzskata, ka ir zem viņu goda sākt vest kaut kādu melno burtnīcu grāmatvedību. Pieļauju, ka lielākā daļa no šim izmaksām ir katras komandas rūpīgi sargāts komercnoslēpums. Viss ko Makss ar Bērniju dara ir smieklīgi. Katru gadu kaut kādi brīnumi- tad mainam riepas, tad nemainam, KERSi un difuzori, tagad vēl tai degvielas uzpildei piečakarējās. Nesaprotu kā var samazināt izmaksas, ja kaut kas kardināli jāmaina. Neticu, ka degvielas uzpildes iekārtas pārvadāšana sezonas laikā izmaksā dārgāk nekā visaugstākās raudzes inženieru darbs pie tā, lai formulu uztaisītu ar par 160-180 l lielāku bāku. Ilgtermiņā protams tas atmaksātos, bet kur ir garantija, ka jau 2011. degvielas uzpilde atkal netiks atļauta??? Garantiju nav!