Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass startā apdzen Verstapenu un uzvar sprinta sacīkstēs Brazīlijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass startā apdzen Verstapenu un uzvar sprinta sacīkstēs Brazīlijā
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" pilots Valteri Botass šodien F1 sprinta kvalifikācijā Brazīlijā jau startā apdzina sezonas līderi Maksu Verstapenu un izcīnīja uzvaru, līdz ar to svētdien gaidāmo sezonas 19. posmu sāks no pole position. Lūiss Hamiltons startēja pēdējais, bet finišēja piektais.

Botasam, kurš sacīkstes Interlagosas trasē uzsāka ar mīkstā sastāva riepām, vadību izdevās pārņemt jau startā, kamēr "Red Bull" pilots Verstapens, kurš startēja ar vidēji cietajām riepām, atkrita uz otro pozīciju. Tikmēr Karloss Sainss, kuram arī bija mīkstās riepas, startā tika garām Pjēram Gaslī un Serhio Peresam, pirmajā līkumā iebraucot trešajā pozīcijā. Neilgi pēc tam Sainss jau uzbruka Verstapenam, vienā no līkumiem spiežot viņu izbraukt ārpus trases, jo pretējā gadījumā notiktu sadursme.

Sprinta kvalifikācijas otrajā aplī, cīnoties par pozīciju, sadursmi piedzīvoja "Alfa Romeo" vienības braucēji, kā rezultātā Antonio Džiovinaci spēja turpināt braukšanu, bet Kimi Raikonena izslīdēja no trases, atkrītot uz beigām. Arī viņa mašīna nebija bojāta, un somu veterāns, kurš šogad aizvada pēdējo F1 sezonu, varēja turpināt cīņu.

Verstapena riepas sāka darboties arvien labāk un ceturtā apļa pirmajā līkumā viņš atguva otro pozīciju no "Ferrari" pilota Sainsa, bet nākamo desmit apļu laikā noķēra arī līderi Botasu, kurš pirms tam bija atrāvies par nepilnām divām ar pusi sekundēm.

Pa to laiku Sainss sūdzējās, ka riepas vairs nestrādā kā vajadzētu, un sāka atpalikt no Verstapena. Drīz vien viņam cieši aizmugurē brauca Peress, taču "Red Bull" pilots līdz iespējai apdzīt netika. Pa to laiku viņiem turpat aiz muguras Lendo Noriss padzina Šarlu Leklēru par piekto pozīciju.

Botasam, šķiet, vēl bija ātruma rezerve un viņš nepielaida Verstapenu sev tik tuvu, lai F1 čempionāta līderis mēģinātu viņu apdzīt un līdz finišam turēja sāncensi aptuveni sekundes atstatumā. Sainss, par spīti problēmām ar riepām, noturēja sev aizmugurē Peresu, izcīnot trešo vietu. Botass līdz ar to saņēmis trīs čempionāta ieskaites punktus, Verstapens ticis pie diviem, bet Sainss - viena.

Hamiltons tika diskvalificēts no piektdien Sanpaulu notikušās kvalifikācijas rezultātiem, līdz ar to startēja no pēdējās vietas. Jau pašā sākumā viņš pakāpās par vairākām pozīcijām uz augšu, bet pēc tam apdzina vienu konkurentu pēc otra, 13. aplī paceļoties jau uz pirmo desmitnieku. 24 apļus garo sacensību finišā septiņkārtējais F1 pasaules čempions iebrauca kā piektais, dažus apļus pirms finiša apdzenot "Ferrari" pilotu Leklēru, bet pēdējā apļa sākumā arī Norisu no "McLaren".

Sanpaulu "Grand Prix" izcīņa notiks svētdien, ar startu plkst. 19:00 pēc Latvijas laika, un piloti sacensībās startēs no tādām pozīcijām, kādas guvuši šajā sprinta kvalifikācijā. Jāņem gan vērā, ka Hamiltonam vēl pienākas piecu starta vietu sods par dzinēja maiņu, līdz ar to viņš startēs desmitais.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-13 22:14, pirms 2 gadiem
Riskantais Meršu gājiens ar Softiem nostrādāja, Valters pēc izrunāšanās laikam sapurināts un neticami labu darbu paveica . Sains gandrīz uz Meršiem nostrādāja, vēl aplis divi un Hamis arī Perezu nokostu . Hamis, respect šādā situācijā paņēma maksimumu. Intresanta sprinta secensība.

Atliek cerēt rīt visi bez avārijām un būs tik pat jautri.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-13 22:15, pirms 2 gadiem
Softi labi nostrādāja. Hamis kā vienmēr nepadodas.

     [+] [-]

, 2021-11-13 22:16, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Riskantais Meršu gājiens ar Softiem nostrādāja, Valters pēc izrunāšanās laikam sapurināts un neticami labu darbu paveica . Sains gandrīz uz Meršiem nostrādāja, vēl aplis divi un Hamis arī Perezu nokostu . Hamis, respect šādā situācijā paņēma maksimumu. Intresanta sprinta secensība.

Atliek cerēt rīt visi bez avārijām un būs tik pat jautri.
Perezem būtu arī DRS. Diez vai apdzītu, riepas noteikti jau bija beigtas.

     [+] [-]

, 2021-11-13 22:19, pirms 2 gadiem
Visu cieņu Hamim, labi nobrauca. Un arī Meršu risks ar softiem pilnībā attaisnojās, lai gan izskatījās, ka Makss kārtējo reizi nedaudz "noguļ" startu.

     [+] [-]

, 2021-11-13 22:19, pirms 2 gadiem
Te tev nu bija Red Bull pārsvars Brazīlijā - Verstapenam īsti nebija variantu pret Botasu, Perezs nekāds pret it kā lēnāko Ferrari, kamēr Hamiltons lidoja... un lidos arī rīt... Ar šādu ātruma pārsvaru viņš pat mierīgi varētu rīt uzvarēt... viss atkarīgs, kurš būs līderis pirms Hamiltons tiks līdz 2.-3. vietai. Ja līderis tobrīd būs Makss, tad varbūt... un tikai varbūt Hamiltons varētu neuzvarēt, bet, ja līderis visu sacīksti būs Botass, tad Hamiltona uzvara ir pat ļoti reāla, jo Botass viņam vietu atdos... lai Red Bull būtu varianti, Maksam startā jātiek garām Botasam un Perezam kaut kā jātiek garām Saincam... tikai tad RB ir varianti aizstāvēties pret Hamiltona uzbrukumu...

     [+] [-]

, 2021-11-13 22:19, pirms 2 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Softi labi nostrādāja. Hamis kā vienmēr nepadodas.
Nu pēc gonkas, Bottas rādio teica riepas kaput uz robežas kā saka. Jā nu malacis līdz galam nomauca.

     [+] [-]

, 2021-11-13 22:20, pirms 2 gadiem
NorchaN rakstīja: Visu cieņu Hamim, labi nobrauca. Un arī Meršu risks ar softiem pilnībā attaisnojās, lai gan izskatījās, ka Makss kārtējo reizi nedaudz "noguļ" startu.
Verstapeenam ātrāks starts bija. Atkārtojumā varēja redzēt.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-13 22:22, pirms 2 gadiem
Jācer, ka Hamim izdosies nepalaist Maxu virs vienas uzvaras pēc punktiem

     [+] [-]

, 2021-11-13 22:24, pirms 2 gadiem
Maksim jāiet pēc drošiem punktiem.
Atceroties pagājušā raksta diskusiju, kuram ir talants un kuram nav, te varēja labi redzēt, kurš spēj uz kādu brīdi noturēt Hami un kurš pavisam mīksts pie pirmā mēģinājuma.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-13 22:27, pirms 2 gadiem
Nu merši izskatījās iespaidīgi, protams, galvenokart Hamiltons, bet arī Botass mierīgi atstāja Verstapenu aiz muguras. Šādā temperatūrā meršiem noteikti ir pārsvars un ņemot vērā, ka pedējie posmi tur pa vakariem ņemsies, tad visa intriga vēl tikai priekšā. Verstapenam būs jānobrauc absolūti bez. kļūdām, lai paņemtu titulu. Nu Hamiltons, protams, arī kļūdas īsti atļauties nevar. Respektīvi ja ne kāda iejaukšanās no malas, tad kurš labāk nostrādās tieši kā pilots atlikušajos posmos, tas arī paņems titulu.

     [+] [-]

, 2021-11-13 22:57, pirms 2 gadiem
Rīt būs interesanti, Merši parādīja uzko ir spējīgi, risks ar softu attaisnojās, taču domāju, ka gonku paņems Makvīns, Perezs gan arī būs pavisam tuvu.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-13 23:05, pirms 2 gadiem
Tā čītošana un Liebritānijas gp kasjaks, vilksies visur līdzi. Ehh

     [+] [-]

, 2021-11-13 23:11, pirms 2 gadiem
Kad Maksis saņēma naudas sodu, es jau nodomāju, vai tik Fetelam nenāksies patukšot kabatas. Un re
Vettel: "I'm going to touch Hamilton's rear wing."
Engineer: "Don't you dare! Very expensive."
Vettel: "I'm joking. I'll try the front wing. Maybe it's 25,000 euros!"

https://m.youtube.com/watch?v=zckE2...

     [+] [-]

, 2021-11-14 01:30, pirms 2 gadiem
kas ir hamis? kkads gejs? malnais gailis nav cieniigs titula