Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens attālinās no "McLaren"?

Raikonens attālinās no "McLaren"?
Vai Kimi Raikonens un Luiss Hamiltons nākamgad būs komandas biedri?
Foto: PA Wire

Pirms pāris dienām Kimi Raikonena menedžeri apmeklēja ''McLaren'' komandu un tikās ar tās vadītāju Martinu Vitmāršu, kur sarunas tēma bija - Raikonens un ''McLaren''.

"Ja braukšu F-1, tad "McLaren" ir vienīgais variants. Jau tuvākajās dienās zināšu, ko darīšu tālāk," oktobra beigās pārliecinoši teica somu sportists. Tagad ik pa laikam kaut kur dzirdamas runas, ka pilots varētu braukt rallijā, taču Raikonens vēl joprojām cer, ka viņam izdosies braukt F-1.

Pēc Eurosport rīcībā esošās informācijas Raikonens no savas bijušās komandas saņems 17 miljonus eiro, ja viņš nebrauks F-1 2010.gadā. Ja tomēr somu sportists brauks, tad viņš no ''Ferrari'' saņems ''tikai'' desmit miljonus. Ja pilots brauc ''McLaren'' sastāvā, tad viņš no ''McLaren'' saņemtu vēl 7,5 miljonus ASV dolāru, taču ar to nav apmierināti Raikonena menedžeri Stīvs un Deivids Robertsoni.

Ja Niko Rosbergs pievienosies ''Brawn GP'' (runā, ka tā arī notiks – aut.), un Raikonens nevienosies ar ''McLaren'', tad Luisa Hamiltona komandas biedrs jaunajā sezonā varētu būt Niks Haidfelds.

Tāpat arī dažos rallija forumos runā, ka norvēģu rallija braucējs Peters Solbergs ir piedāvājis Raikonenam vietu savā "Petter Solberg World Rally Team" komandā.

Izmantotie resursi:
racer.com
itv-f1.com

  +7 [+] [-]

, 2009-11-13 08:25, pirms 15 gadiem
Būtu man tik grūti izlemt kur es vēlos saņemt miljonus
Slēpts komentārs: buuvnieks

  +1 [+] [-]

, 2009-11-13 08:31, pirms 15 gadiem
kimi jaabuut McLaren komandaa, savaadaak es neparadziivosu

  +2 [+] [-]

, 2009-11-13 08:33, pirms 15 gadiem
nu un ko tu izdarīsi ja viņš nebrauks? pakārsies? varēsi tad fanot par batonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-11-13 08:34, pirms 15 gadiem
buuvnieks rakstīja: tikai nesaprotu vienu - kāda daļa menedžeriem - viņu uzdevums ir "izsist" labākus nosacījumus...izvēle paliek klienta ziņā, vai tad ne? Cik var ņemties...
Menedžeris saņem procentus no līguma summas, kas tur ko nesaprast?
Slēpts komentārs: Gvidas

  -1 [+] [-]

, 2009-11-13 09:04, pirms 15 gadiem
Domāts bija ka Nico pievienosies McLaren, taču Brawn rezultāts acīmredzot ietekmējis šo izvēli. Raikonens brauks rallijā un Heidfilds varētu iet pensijā vai uz kādu no jaunām komandām, kam vajag pieredzējušus pilotus.

  +5 [+] [-]

, 2009-11-13 09:41, pirms 15 gadiem
Gvidas rakstīja: ja tik ļoti grib uz to ralliju, tad lai iet, dos vietu vismaz kādam, kam ir MOTIVĀCIJA startēt, kādam jaunajam. šis te, super pārmaksātais F1 Pilots, jau ir uzkāpis uz nerva.
tad ej arste savus nervus .ka pasam ar kads neuzkap.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-11-13 10:33, pirms 15 gadiem
Leopolds rakstīja: Menedžeris saņem procentus no līguma summas, kas tur ko nesaprast?
alnis esi...loģiski - pat tādam kā Tev pielec! Jautājums bija par to - kāda menedžerim daļa - viņš "izsit" maksimālos piedāvājumus, bet izvēli izdara klients! Ja menedžeris sāk sprēgāt, tad viņu atlaiž...

  +3 [+] [-]

, 2009-11-13 10:34, pirms 15 gadiem
nu alga vinam saja sezona bija nesamerigi liela,var teikt pat arpratiga..

neko lidzigu vinam neviens nepiedavas tas nu ir skaidrs...

ja gribes braukt F1 tad bus jasamierinas ari ar kartigu algas samazinajumu..

     [+] [-]

, 2009-11-13 11:03, pirms 15 gadiem
koroč vēl daudz neskaidrību. cik saprotu te iet tikai cīņa par savstarpēju izdevīgumu, bet galu galā - vai Kimi grib braukt F1 vai tomēr nē. ja grib tad kakova hu..ja viņi tur diršās. viņam ir iespēja braukt ļoti konkurētspējīgā komandā un tas ir jāizmanto nevis jākaro par naudām

  -1 [+] [-]

, 2009-11-13 11:07, pirms 15 gadiem
lai tak shamais lasas no tas formulas prom, saks te taisit komediju, tur braukshu, vai nekur, tavs laiks sen garam, brauksi MAKOS tik un ta busi aiz HAMILTONA, vai ari vinsh cer uz velvienu titulu BULLSHITS

     [+] [-]

, 2009-11-13 11:48, pirms 15 gadiem
Menidžeram jāstrādā vispirms klienta intresēs, JO honorāru saņem NO klienta!

  -3 [+] [-]

, 2009-11-13 12:59, pirms 15 gadiem
Es ceru.ka viņš tomēr nekur nebrauks nākošsezon!Tā viņam būs laba mācība.Varbūt nākošreiz, tad pacīnīsies par savu vietu komandā nevis bezpalīdzīgi "šļupstēs" par labu vietu f1,jau atrodoties labākajā komandā!Ja būtu izrādījis lielāku entuziasmu tad neviens viņu ārā nemestu.Tādi nīkuļi, tiešām Ferrārī nav vajadzīgi.Nožēlojami!

     [+] [-]

, 2009-11-13 15:36, pirms 15 gadiem
Nezinu, ko cilvēciņi no sevis iedomājušies vai tikai appīpējušies, lai K.Raikonenu par nožēlojamu nīkuli nosauktu...???

     [+] [-]

, 2009-11-13 17:06, pirms 15 gadiem
Bebrux rakstīja: Es ceru.ka viņš tomēr nekur nebrauks nākošsezon!Tā viņam būs laba mācība.Varbūt nākošreiz, tad pacīnīsies par savu vietu komandā nevis bezpalīdzīgi "šļupstēs" par labu vietu f1,jau atrodoties labākajā komandā!Ja būtu izrādījis lielāku entuziasmu tad neviens viņu ārā nemestu.Tādi nīkuļi, tiešām Ferrārī nav vajadzīgi.Nožēlojami!
ne jau viņš negrib braukt vai uzskata sevi par nezin ko bet tie menedžeri visu laiku sūdus taisa. Ikviens kas formulai kaut cik seko līdzi zin ka Kimi ir šābrīža viens no krutākajiem pilotiem(es nerunāju par algu)

     [+] [-]

, 2009-11-13 17:48, pirms 15 gadiem
Lēnām iet uz to, ko jau reiz biju teicis. kimi vietā ja jau tik dikti gribas braukt F1, pieņemtu piedāvājumu no jebkuras komandas cerībā, ka citugad atbrīvotos vietiņa kādā top komandā!

     [+] [-]

, 2009-11-13 19:26, pirms 15 gadiem
to amstel
Nekad nēesmu teicis,ka Raikonens ir " nekāds " pilots.Viņš ir viens no ātrākajiem,bet ar to nepietiek.Ir arī jābūt pareizai attieksmei pret savu sporta veidu un komandu.Tā ir vienmēr bijusi viņa problēma.Ja ne tas, tad viņš jau sen būtu vismaz 3. kārtējais čempions nevis vienkārši čempions,vel pie tam ar lielu veiksmes devu!
Un ar menedžeriem te nav nekāda sakara,jo līgums Raikonenam bija vēl līdz nākamam gadam!Viņiem nebija iemeslu vispār par kaut ko sākt runāt.
Ko ,tu domā Ferrārī priekšnieki aiz gara laika,vienkārši izdomāja lauzt līgumu?Tā tas nenotiek!Un iespēja visu vērst par labu vel bija!

     [+] [-]

, 2009-11-13 20:31, pirms 15 gadiem
Bebrux rakstīja: to amstel
Nekad nēesmu teicis,ka Raikonens ir " nekāds " pilots.Viņš ir viens no ātrākajiem,bet ar to nepietiek.Ir arī jābūt pareizai attieksmei pret savu sporta veidu un komandu.Tā ir vienmēr bijusi viņa problēma.Ja ne tas, tad viņš jau sen būtu vismaz 3. kārtējais čempions nevis vienkārši čempions,vel pie tam ar lielu veiksmes devu!
Un ar menedžeriem te nav nekāda sakara,jo līgums Raikonenam bija vēl līdz nākamam gadam!Viņiem nebija iemeslu vispār par kaut ko sākt runāt.
Ko ,tu domā Ferrārī priekšnieki aiz gara laika,vienkārši izdomāja lauzt līgumu?Tā tas nenotiek!Un iespēja visu vērst par labu vel bija!
bet vai tad nav tā ka Robertsoni ir uzkruķījuši šo šausmīgo kāpostu par viņu?(jā, savu darbu viņi izskatās prot lieliski) tieši šitā pārmērīgā alga (starp citu pusi no sava 60milj. honorāra viņš atdod menedžeriem) viņam rada navajadzīgas problēmas jo komandas tagad diezko laikam negribēs pilotu kam jāmaksā tāda alga

     [+] [-]

, 2009-11-13 20:33, pirms 15 gadiem
jā, piekrītu ka attieksme un cīņasspars viņam nav vairs tik liela kā agrāk, vismaz tā liekas. Bet no sarkanjām mašīnām neko jēdzīgu šosezon nevarēja izspiest. nezinu ko tur Alonso varēs izdarīt

     [+] [-]

, 2009-11-13 22:25, pirms 15 gadiem
Kapec man liekas scenarijs buus taads, Kimi izlaidis vienu gadu un nakamaja atgriezisies...
Bet es ceru kad nekadi tadi scenariji nebuus lai beidz p#sties un iebiida mclaren pofig par tiem milioniem, tie menedzeri jau pietiekami ir uzvarijusies par ieprieksejam sezonam.. ja jau 3-10x lielaka alga bija Kimi neka citiem pilotiem

     [+] [-]

, 2009-11-14 12:59, pirms 15 gadiem
Bet kurš tad mājās ir saimnieks?Kaķis vai pele?Respektīvi,Raikonenam pašam ir galva un viņam bija jāredz ar ko tas var draudēt.Bet tur jau tā lieta,ka viņam bija " PO" ,pa lielam.Viņš tikai akli uzticas profesionāļiem.Bet tur jau ir tā attieksmes problēma!!!
Labi Šumis arī uzticējās Wēberam,bet tik un tā ,vienmēr bija iekšā visos procesos,izrādot interesi par visu.
Un tapēc es domāju Ferrārī no Raikonena atteicās.Attieksmes dēļ!
Runājot par Alonso tad ,protams ir saprotama viņa tvīkšana pēc Ferrārī,jo viņam citu variantu uzvarēt čempionātā tā pa īstam nemaz nav.Braunam nav tik daudz naudas,Red Bulam viņš nav vajadzīgs dotajā brīdī,Maklārenā jau dabūja pa pakaļu no Hamiltona ( uzsveru-Hamiltona nevis Rona Denisa,jo lai ko kāds neteiktu un attaisnotos,autiņi viņiem bija identiski) ,Reno ir pārāk daudz problēmas ,un vairs arī nekas prātīgs nav palicis no komandām.Par jaunajām pat runa neiet!
Bet tapēc man arī Alonso nekad nav paticis.Attieksmes ziņā,runājot par tiešo pienākumu pildīšanu ,cepuri nost viņam.Arī pietiekoši ātrs viņš ir,bet viņš ir ,manuprāt "klusais egoists" un vienmēr tāds bijis!
Viņš man atgādina slidenu čūsku,pašlabuma meklētāju,bet ļoti viltīgu.No malas to pat grūti ievērot.Apkārtējiem viņš liekas ātrs ,jauks un pūkains,bet ja parok dziļāk...
Tam ir daudzi pierādījumi ,skatoties uz viņa līdzšinējo karjeru!
Sākot ar nevēlēšanos braukt Ferrārī,itkā Šumahera privilēģiju dēļ!Kaut gan visdrīzāk labi apzinājās,ka ar vienādu autiņu diez vai spēs uzvarēt.Tapēc pareizi izdomāja,ka uzvarēt viņš varēs tikai ar citu komandu,bet ātrāku mašīnu.Gudrs neko piebilst.Tas arī atmaksājās.

Bet grūtības ar komandas biedriem viņam sākās jau Reno ar Fisikellu,kad viņam tas ,acīmredzot, ļoti traucēja ,reizēs kad Fisikella izrādījās ātrāks!
Tā lūk!Paldies varoņiem kas izlasīja līdz galam!