Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA netaisās reaģēt uz komandu draudiem pamest F-1

FIA netaisās reaģēt uz komandu draudiem pamest F-1
Foto: AP

Starptautiskā Automobiļu Federācija (FIA) ir pārliecināta, ka tai izdosies panākt vienošanos ar komandām un atrast kopsaucēju. Tāpat arī FIA netaisās reaģēt uz komandu "histēriju" draudiem pamest F-1.

Jau rakstījām, ka "Ferrari" komandas vadība ir uzstādījusi ultimātu - tā nepiedalīsies nākamā gada F-1 pasaules čempionātā, ja netiks mainīts pašreizējais budžeta ierobežojums 40 miljonu sterliņu mārciņu apmērā. Pirms plānotās tikšanās starp Maksu Mosliju un F-1 komandu asociāciju (FOTA), FIA tehniskais konsultants Tonijs Parnels ir norādījis, ka FIA negrasās atkāpties no iepriekš pieņemtajiem noteikumiem.

"Esmu noskaņots optimistiski," saka Parnels. "Lai arī kādi noteikumi vai izmaiņas tiks ieviestas, vienmēr būs kāda komanda, kas sūdzēsies. Tā bija, kad ieviesām slēgto parku, dzinēju iesaldēšanu, V10 dzinēju nomaiņu uz V8, KERS. Vienmēr bija kāds, kas teica, ka F-1 sabruks, taču pieredze mums liek uz to visu skatīties bez īpašām emocijām. Cilvēkiem nepatīk izmaiņas."

"Mēs gribam piesaistīt jaunas komandas. Kopš kļuva zināms, ka plānoto 30 miljonu vietā FIA plāno atļaut tērēt 40 miljonus, potenciālo kandidātu saraksts saruka. Ja atļausim braukt ar lielāku budžetu, tad šīs potenciālās komandas atteiksies no saviem plāniem startēt F-1."

"Arī autoražotāji ir ieinteresēti, lai tiktu samazinātas izmaksas. FIA ir savi regulatori, kas redz, kāda situāciju ir kopumā. Visur valda krīze, tāpēc šis ir laiks, kad jāpieņem grūti lēmumi. Lielās komandas ir liela izaicinājuma priekšā un viss, kas tiek darīts, ir liels risks."

Izmantotie resursi:
autosport.com

1 2 45 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2009-05-13 11:37, pirms 15 gadiem
Lohi FIA,aizies visi normālie,un tad neticu,ka cilvēki gribēs skatīties kā Force India skrienās ar Sauber!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: sandriņa_f1_bkv

  +4 [+] [-]

, 2009-05-13 11:55, pirms 15 gadiem
tas Moslijs tak ir viens stuurgalviigs vecis.

sadrinja toties atsakaas saprast, ka ja aizies Ferrari aizies arii vinjas miiljums.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-13 11:55, pirms 15 gadiem
Tas ir pilnigi logiski, ta tikai truktu, ja FIA saktu skraidiit komandu pavadinjaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-05-13 12:01, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: tas Moslijs tak ir viens stuurgalviigs vecis.

sadrinja toties atsakaas saprast, ka ja aizies Ferrari aizies arii vinjas miiljums.
man savukārt ir radies iespaids, ka sandriņa lielākoties vispār atsakās domāts...

  +2 [+] [-]

, 2009-05-13 12:04, pirms 15 gadiem
aizies Ferrari - aizies miljardi no reklāmas.

Un tas smagi atspēlēsies uz FIA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-05-13 12:36, pirms 15 gadiem
hehe, sarkanaas grabazhas ar naudu tik maak braukt, un ja to nonjems tad ar Force India ciiniisies par peedeejaam vietaam, man jau domaat taapeec tas taac satraukums, un iespeejams ka nesanaaks novaariities kaadam

  +1 [+] [-]

, 2009-05-13 12:38, pirms 15 gadiem
arzemju foruma izlasiju, ka viens uzrakstija, ja aizies ferrari, zaudeta tiks ne tikai nauda, reklamas ligumu, un ta uz prieksu un joprojam, BET ari daļiņa F-1 dvēseles ...

pilnigi piekritu, man personigi, f-1 nebutu iedomajama, bez wiljams, maclaren un sarkanajiem ...

  +1 [+] [-]

, 2009-05-13 12:40, pirms 15 gadiem
FIA nav F1 !!!!!!

F1 ir autoražotāji, komandas un visi pārējie, kas aiz tām stāv !!!
Vecajam izvirtulim Moslijam ir pēdējais laiks mukt no sava gadiem ilgi iesildītā beņķa. Un arī Bērnijam, ja viņš vēl kaut ko savā atlikušajā mūžā labu priekš F1 vēlas izdarīt, tad šis ir pēdējais laiks iejaukties. Citādi izskatās, ka pirms vairākiem gadiem draudētais alternatīvais čempionāts nav nemaz tik utopisks.
Skaidrs, ka izmaksas ir jāsamazina, bet ne jau apgriežot vadošo komandu, kas faktiski balsta šo visu karalisko sporta veidu, budžetus 10 reizes!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-05-13 12:44, pirms 15 gadiem
jo līdzīgākas iespējas, jo manuprāt vajadzētu būt interesantākām sacīxtēm.

lai gan, Ferrari, ar pašreizējo savu budžetu šogad pilnīgi neko nerāda, kas notiks, ja šiem samazinās lol...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-13 13:03, pirms 15 gadiem
ferari taapt shogad ir nemanaami, tāka liels zaudējums nebūs....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-13 13:09, pirms 15 gadiem
SPECSS rakstīja: ka tad... nez kadel tad leielas komandas negrib samazinat lidzeklus ja jau saki ka sabrukuma prieksgala
Labrīt! Iesaku palasīt arī citus ziņu medijus, neviss tikai esportā tupēt! Autoražotāji šajos krīzes apstākļos ir vieni no visslielākajiem cietējiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-13 13:16, pirms 15 gadiem
Bāc nu, ja būs vairāk mašīnu, nevarēs vairs startējot no beigām, tik viegli izcīnīt pjedestālu
Kā to darīja Kimī un Hamis!!!
Vēlētos lai viss būtu kā 2000. gada sezonā, tad viss bija pa4otna
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-05-13 13:31, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Izskaidro man jēdzienu-vadošās komandas!
Vai tas Tavuprāt nozīmē,ka F1 jabūt pāris elitārām komandām, un pārējās tikai statistikas pēc??
Ja tā Tu domā,tad Tev jaatcerās daži jebkura sporta veida pamatnoteikumi, un viens no tiem skan-visiem ir jabūt vienādiem apstākļiem starta brīdī. Tas vieglatlētikā izpaustos apmēram tā, ka bagātākie sportisti var atļauties dopingu, bet pārējie nē.
Atceries vispār autosporta vēsturi. Šī aizraušanās jau no neatminamiem laikiem ir bijusi turīgu indivīdu padarīšana. Un tas nekad nemainīsies. Salīdzinājums ir nekorekts, jo F1 bīda vadošās komandas, kas ar saviem milzīgajiem resursiem spēj izgudrot inovatīvas tehnoloģijas, kuras vēlāk tiek ieviestas ne tikai pārējās komandās, bet arī ielas automašīnās. Piemēram, turbomotors, pusautomātiskā ātrumkārba, keramiskās bremzes, riepas ar pilnvedotu sastāvu, horizontālie amortizatori, oglekļa šķierdas detaļas, saprašana par aerodinamiku utt utjp. Tā ka nestāstiet te, ka galvenais ir noskaidrot meistarīgāko pilotu. Jāsacenšas ir arī tiem, kas strādā rūpnīcās un atrodas pie rasēšanas dēļiem. Tā ir industrija, tas ir F1 un tā tam ir jāpaliek!

  +1 [+] [-]

, 2009-05-13 13:41, pirms 15 gadiem
FK22 rakstīja: Lohi FIA,aizies visi normālie,un tad neticu,ka cilvēki gribēs skatīties kā Force India skrienās ar Sauber!!!
Cik nu tālu viņi aizskriest, tur pat 3 līkumā avārija un gonka cauri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-13 13:53, pirms 15 gadiem
Vispār, ja komandām uzliks šādus finanšu ierobežojumus, F1 zaudēs daļu sava valdzinājuma, jo tās vairs nebūs sacensības starp jaunākajām tehnoloģijām, bet vienkārši autosporta sacensības ar labām, bet ne izcilām formulām.
Interesanti kādi budžeti ir citām komandām, kas darbojās formulu sacensībās nedaudz zemākā līmenī... Pieļauju, ka ne ļoti daudz mazāki par minēto summu, iespējams kādi 10 miljoni tāpat būs. Gan jau, ja pat šībrīža F1 komandas paliks šajās sacensības, vieta tukša ilgi nepaliks un F1 zaudēs savas pozīcijas un paliks par vienu daudzajiem autosporta čempionātiem, bet nevis elitāru čempionātu.
Turklāt, tās tāpat nepaliks tikai sacensības starp pilotiem, bet būs arī sacensības starp komandām, tikai starpība, ka budžets visām komandām būs vairāk vai mazāk vienāds. Tāpat viena komanda spēs sagatavot labāku formulu un otra sliktāku.

     [+] [-]

, 2009-05-13 13:54, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Vai Tu spēj iedomāties, kas tagad būtu noticis ar tām komandām kam vel gadus divus atpakaļ budžets bija 0.5 miljardi??? Viņu vienkārši vairs nebūtu. Honda pat neskatoties uz FIA mērķtiecīgo izmaksu samazinājumu pēdējos divos gados, pat šo komandas slogu nespēja izturēt. Arī Toyotas starts bija zem jautājuma.
Nevajag stāstīt, ka vienīgā iespēja jaunās tehnoloģijas ieviest ielu autiņos ir tikai caur autosportu. Paskaties cik autogiganti vispār nekur nestartē, bet itin veiksmīgi realizē savas idejas. Piemēram WV vai OPEL.
VW starp citu ir zem Porsche, un zem VW ir Audi. un vai tad Porsche un Audi nekur nestartē (DTM, Lemana utt.) Opel ja nemaldos piedalās WWTC vai kāds tur tas saīsinājums bija, un viņiem paspārnē vēl ir Chevrolet un tie ar kaut kur startē.. ne tā? Pricipā apgalvojums ir pareizs, ka autosports attīsta ielas autiņus.
Tad par samazinājumu...Protams vajag, bet nu ar mēru, neder tā ka ņem un apgriež gandrīz par 10x. Starpcitu arī Toyota ir piedraudējusi par aiziešanu, ja samazinās uz 40M.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 45 komentāri