Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Ātrajos līkumos ir sajūta, ka braucu citā ieskaites klasē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Ātrajos līkumos ir sajūta, ka braucu citā ieskaites klasē"
Luiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Izcīnījis sesto vietu Saūda Arābijas GP sacīkstē, Džordžs Rasels izdarījis secinājumu, ka "Mercedes" mašīna sacīkšu nedēļas nogalēs sākotnēji šķiet ātra, bet tad savu konkurētspēju zaudē. Vienības boss Toto Volfs atzīst, ka jauno W15 modeli ir grūti izprast un līdz ar to noregulēt, bet vājākā vieta šobrīd ir veikums ātrajos līkumos, kam piekrīt arī Luiss Hamiltons.

Rasels kvalifikācijā guva septīto vietu, bet sacensībās pakāpās uz augšu tikai par vienu pozīciju. Vēl krietni sliktāk klājās Luisam Hamiltonam, kurš visu nedēļas nogali sūdzējās par saķeres trūkumu un nestabilo spēkrata aizmuguri. Septiņkārtējam F1 čempionam izdevās kvalificēties astotajā vietā, bet sacīkstē viena pozīcija tika zaudēta un rezultātā nācās palikt tikai devītajam.

"Mēs aizvien cenšamies saprast šo mašīnu, jo abās pirmo posmu nedēļas nogalēs ir brīži, kad tā parādījusi savu patieso veiktspēju," secina Rasels, kurš pirmajā posmā Bahreinā kvalificējās trešais, bet finišēja piektais. "Pirmajos treniņos uzreiz bijām vieni no ātrākajiem, vienmēr sasniedzot "Top 3" rezultātus. Pēc tam abos posmos ātrums kļuva arvien mazāks. Un nebija tā, ka konkurenti kļūtu ātrāki, bet gan mēs palikām lēnāki. Jāsaprot, kāpēc tas ir tā. Atstatumi ir cieši. Esam tuvu "McLaren" un "Aston Martin" komandām. Šarls Leklērs ar "Ferrari" ir tikai mazliet priekšā."

Džidas trasē Rasels finišēja 40 sekundes aiz uzvarētāja Maksa Verstapena: "Domāju, ka varam vairāk. Mūsdienās ir tik sarežģīti. Šīs mašīnas ir tik sarežģītas. Kad vēl to savieno ar šīm riepām, arī riepas ir ļoti grūti saprast. Pašlaik man atbilžu nav."

"Ir tik daudz kas, ko šeit var pieregulēt," skaidro "Mercedes" boss Toto Volfs. "Simulācijas mums norāda virzienu, regulējumu diapazonu, kura ietvaros strādāt. Ja uzliec pareizo aizmugurējo antispārnu, tā var iegūt pat vairākas sekundes desmitdaļas aplī, ja visu esi izdarījis pareizi. Ir pagājuši jau divi gadi, cenšoties kaut ko pamanīt un atrisināt. Nav tā, ka mēs par maz kaut ko darītu un turpināsim darīt arī nākamajās nedēļās, lai uz Austrālijas posmu ierastos spēcīgāki. Lielākā problēma ir mūsu veikums ātrajos līkumos, kur vienkārši esam vāji. Mums pietrūkst piespiedējspēka, ko varētu iegūt ar lielāku antispārnu. Ir kaut kas, ko mēs nesaprotam. Ja mums ir mazāks antispārns, esam ātri visur citur un spējam kompensēt to, ko zaudēja līkumos, bet ātrie līkumi ir tie, kur pazaudējam visu apļa laiku."

Hamiltons komentē: "Mašīna ir relatīvi laba pie maza ātruma un neslikta pie vidēja ātruma. Bet lielā ātrumā atpaliekam kilometriem tālu. Kad braucu burzmā cauri šiem ātrajiem līkumiem, šķita, ka cīnos citā kategorijā. Sarūgtinoši gandrīz trīs gadus atrasties tajās pašās pozīcijās. Tas ir grūti, pavisam noteikti. Zinu, ka turpināsim strādāt noliektām galvām, cilvēki rūpnīcā dara visu, ko spēj. Bet mums obligāti nepieciešams veikt lielas izmaiņas. Iespējams, neesam veikuši pietiekami lielas. Ja paskatāmies uz ātrākajām trim komandām, tām ir katrai savs atšķirīgs koncepts. Nav šaubu, ka vēl varam pielikt krietni daudz pie sava ātruma."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-03-13 13:55, pirms 2 mēnešiem
Cik proporcionāls ir braucēja sniegums pret mašīnu?!
Būtu interesanti redzēt vienu sacīksti, kur visiem ir pilnīgi identiskas mašīnas, un tad pierādīt, kurš ir labākais braucējs.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-13 14:21, pirms 2 mēnešiem
Jack Daniel`s rakstīja: Cik proporcionāls ir braucēja sniegums pret mašīnu?!
Būtu interesanti redzēt vienu sacīksti, kur visiem ir pilnīgi identiskas mašīnas, un tad pierādīt, kurš ir labākais braucējs.
Cik šo var malt?
Nav nekādu problēmu ieslēgt Formula 2 vai IndyCar. Tur tehnikas ir krietni standartizētākas.
F1 nav pilotu čempionāts. F1 vienmēr ir bijis un cerams, ka arī paliks konstruktoru čempionāts

  -2 [+] [-]

, 2024-03-13 14:44, pirms 2 mēnešiem
Kāds konstruktoru čempionāts😁
F1 līdzjutējiem bijagalīgi vienalga kad 1999 gadā Ferrari dabūja konstruktoru. Galvenais ka pilotu titulu dabūja M. Hakinens. Nezinu nevienu F1 līdzjutēju kuram konstuktoru tituls būtu svarīgāks par pilotu titulu, un F1 komandām arī primārais ir pilotu tituli.

     [+] [-]

, 2024-03-13 16:27, pirms 2 mēnešiem
gravitons rakstīja: Kāds konstruktoru čempionāts😁
F1 līdzjutējiem bijagalīgi vienalga kad 1999 gadā Ferrari dabūja konstruktoru. Galvenais ka pilotu titulu dabūja M. Hakinens. Nezinu nevienu F1 līdzjutēju kuram konstuktoru tituls būtu svarīgāks par pilotu titulu, un F1 komandām arī primārais ir pilotu tituli.
Nav runa par līdzjutējiem. Mums protams interesē pilotu čempionāts. Taču komandām ir super svarīgi, lai viņiem ir iespēja būvēt ātrāko mašīnu un pārspēt savus tiešos ielas mašīnu ražošanas konkurentus F1 trasē.
Par iespēju novienādot mašīnas epizodiski ir runāts F1 iekšienē, bet katru reizi Ferrari pasaka kategorisku nē (Ferrari F1 čempionātā ir veto tiesības), arī Mercedes katru reizi saka, ka ja tas tiks izdarīts, tad viņi tajā pašā dienā pametīs F1.