Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass neapmierināts ar komandas mehāniķu darbu pitstopos

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass neapmierināts ar komandas mehāniķu darbu pitstopos
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Jau otro posmu pēc kārtas "Stake Sauber" komandas cerības uz punktiem pazudināja katastrofāls boksu apmeklējums. Valteri Botass aicinājis savu vienību ne tikai uzlabot sacīkšu auto ātrumu, bet arī darba kvalitāti pitstopu laikā.

Bahreinā Botass pitstopā pavadīja 52 sekundes, jo radās aizķeršanās ar riteņa uzgriezni. Toreiz viņš to nodēvēja par otro sliktāko pitstopu savā karjerā - viņaprāt, neveiksmīgāks bija tikai boksu apmeklējums 2021. gada Monako posmā. Toreiz mehāniķiem neizdevās atskrūvēt vienu no riteņiem un nācās izstāties, lai gan pirms tam soms bija ceļā uz pjedestālu.

Saūda Arābijā komandas nedienas turpinājās. Šoreiz ļoti lēns pitstops padevās Guanju Žou, kurš pēc finiša sacīja: "Nezinu, gribu dzirdēt izskaidrojumu, bet skaidrs, ka tas ir jāatrisina."

Botass un Žou beigās finišēja vien 17. un 18. vietā, un jau otro sacīkšu nedēļas nogali neviens no viņiem punktus neguva.

"Domāju, ka to jāuzskata par trauksmes zvanu," saka Botass. "Protams, tas bija tikai otrais no 24 posmiem, bet mums neapšaubāmi jāuzlabo savs sniegums ne vien ātruma, bet arī darba ziņā. Divās sacīkstēs diviem pilotiem bijušas lielas problēmas pitstopu laikā."

Botass cer uz labākām iespējām nākamajā F1 posmā: "Austrālijā mums būs daži jauninājumi, un tagad ir divas nedēļas, lai atrisinātu nedienas ar pitstopiem. Domāju, ka arī Žou gadījumā tā bija problēma ar norautu vītni. Tas ir jānovērš. Pat tad, ja padarīsim mašīnu ātrāku, nebūs nekā laba, ja pitstopi būs tik ilgi."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv