Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hamiltons atklāj, kas ir šī gada "Mercedes" formulas galvenā problēma

Hamiltons atklāj, kas ir šī gada "Mercedes" formulas galvenā problēma
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons atzinis, ka lielākā problēma ar 2021. gada "Mercedes" sacīkšu mašīnu ir grūtības to noregulēt.

Šosezon aizvadīto 18 posmu laikā Hamiltons guvis piecas uzvaras, kamēr viņa galvenais sāncensis Makss Verstapens no "Red Bull" vienības sasniedzis jau deviņas. Iepriekšējos gados Hamiltons parasti uzvarēja biežāk, un viņam ir arguments, kādēļ šogad komanda vairs nav ar tādu pārspēku.

"Mēs ļoti mēģinām un koncentrējamies uz to, lai dabūtu šo mašīnu vajadzīgajā "logā", ko nav viegli izdarīt," skaidro Hamiltons. "Šo mašīnu nav viegli noregulēt, lai gan domāju, ka tā ir arī citām komandām. Mēs vienmēr ļoti laicīgi veicam apspriedes ar inženieriem, lai katru posmu sāktu ar pareizo kāju. To ir grūti sīkāk izskaidrot. Ir ļoti daudzi elementi, kas jāņem vērā. Kopumā ņemot, šīs sezonas mašīnu ir grūtāk optimizēt. Dažās sacīkšu nedēļas nogalēs viss strādā, dažās nē."

Četrus posmus pirms sezonas beigām Verstapens ir 19 punktus priekšā, tomēr der atcerēties, ka vienubrīd šajā sezonā viņa pārsvars sasniedza pat 32 punktus, taču jau divus posmus vēlāk Hamiltons bija kļuvis par kopvērtējuma līderi. Lai gan Vertsapens šobrīd ir favorīta lomā, viņš par savām izredzēm izcīnīt titulu nedomā.

"Es koncentrējos tikai uz atlikušajām četrām sacīkstēm, jo daudz kas vēl var notikt," saka Verstapens. "Mēs izskatāmies labi, bet lietas ātri var mainīties. Man šosezon ir bijis arī lielāks pārsvars, bet tas pazuda divu sacīkšu laikā. Sākumā mums jāizdara viss iespējamais šeit Brazīlijā un pēc tam, nedēļu vēlāk, jācenšās uzvarēt arī Katarā. Es nemainu savu pieeju sacīkšu nedēļas nogalēm, un tā tas paliks arī turpmāk.

Ja Verstapenam šogad izdosies uzvarēt vēl vismaz vienu reizi, viņš pievienosies to nedaudzo F1 pilotu lokam, kuri vienas sezonas laikā spējuši gūt desmit uzvaras vai vairāk. Līdz šim to visā čempionāta vēsturē paveikuši tikai Naidžels Mansels (1992), Mihaels Šūmahers (1995, 2000, 2001, 2002, 2004), Sebastians Fetels (2011, 2013), Niko Rosbergs (2016) un Hamiltons (2014-2020).

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2021-11-12 18:15, pirms 2 gadiem
Mercedes galvenaa probleema ir Verstapens😅
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.