Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens atzīts par vainīgu avārijas izraisīšanā, saņem trīs starta vietu sodu

Rolands Eliņš

Verstapens atzīts par vainīgu avārijas izraisīšanā, saņem trīs starta vietu sodu
Hamiltona un Verstapena formulu sadursme. Foto: Zumapress/Scanpix

Nīderlandes autosportists Makss Verstapens saņēmis trīs starta vietu sodu nākamajā "Formula 1" posmā par šodien izraisīto avāriju ar Lūisu Hamiltonu.

Itālijas "Grand Prix" izcīņas 26. aplī Lūiss Hamiltons pēc pitstopa apmeklējuma trasē atgriezās tieši priekšā Maksam Verstapenam. Nīderlandes pilots bija uzņēmis lielāku ātrumu un līkumā nonāca gandrīz blakus Hamiltonam, taču uzreiz sekoja nākamais līkums. Verstapens centās iespraukties iekšmalā, taču tur vietas nepietika un abas formulas sadūrās. Sadursme lika Verstapena formulai palidot gaisā un uzkrist virsū Hamiltonam, un abi izstājās.

Pēc sacensībām abi sportisti vainoja viens otru, norādot uz otra atbildību. Taču sacensību tiesneši lēmuši, ka vainīgais bijis Verstapens, un par to viņš arī saņēmis sodu – nākamajā GP izcīņā, kas paredzēta 26. septembrī Sočos, Krievijā, viņš startēs par trim starta vietām zemāk, nekā būs izcīnījis kvalifikācijā.

"Esmu lepns par tiesnešiem," pēc uzzināšanas par Verstapena sodu teica Hamiltons. "Tas rada precedentu, un ir svarīgs apstāklis, domājot par nākotni un sacensību dalībnieku drošības nodrošināšanu, tas parāda, ka šeit noteikumi, kuri jāievēro."

Hamiltons britu medijiem izteicās, ka šodien viņam arī ļoti paveicies, un par to viņš ir pateicību parādā halo sistēmai: "Esmu ļoti pateicīgs, ka vispār vēl šeit esmu. Nekad iepriekš nebiju saņēmis triecienu ar mašīnu pa savu galvu. Mēs visi uzņemamies riskus, taču tikai tad, kad piedzīvo kaut ko šādu, saproti, cik trauslas ir mūsu dzīvības. Ja paskatāmies uz avārijas attēliem, redzams, ka mana galva ir krietni izvirzīta uz priekšu. Halo sistēma izglāba man dzīvību."

Hamiltons iepriekš bija skeptiski noskaņots par halo sistēmas ieviešanu, taču savu viedokli mainīja jau pirms pāris gadiem.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2021-09-13 02:45, pirms 3 gadiem
Es kā zinādams:

bos_la antifans , 2021-09-12 18:15, vakar
10 place grid penalty for upcoming Russian GP for Max Verstapen.

     [+] [-]

, 2021-09-13 08:30, pirms 3 gadiem
Sviests- Hamiltons tur vairāk vainīgs bija

  -1 [+] [-]

, 2021-09-13 08:50, pirms 3 gadiem
Pilnībā pamatots sods. Es pat domāju ka starta vietu sods varēja būt mazliet lielāks. Pat RB vadība piekrīt sodam un netaisās to apstrīdēt.
Nesaprotu, kā Verstapens bija iedomājies izbraukt to līkumu ar divām formulām viena otrai blakus.
Tā vien šķiet, kamēr Verstapens kādu nenositīs viņš turpinās tik pat agresīvi braukt. Reti kurš šādi tik agresīvi, nerēķinoties ar citiem brauc. Būtu mazliet piebremzējis un izbraucis šo līkumu, kas zin ar iebrauktām riepām nākošajā taisnē būtu aizbraucis garām, jo Hamiltonam riepas vēl nebija iebrauktas.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-13 10:04, pirms 3 gadiem
Piekrītu vienam šeit izteiktam komentāram, ka šāda bezkompromisa cīņa starp diviem vadošajiem pilotiem ir tas, kas formulai ir vajadzīgs. Tas varētu atgriest interesi no tiem, kas garlaicības dēļ bija novērsušies no f1.

     [+] [-]

, 2021-09-13 10:40, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Piekrītu vienam šeit izteiktam komentāram, ka šāda bezkompromisa cīņa starp diviem vadošajiem pilotiem ir tas, kas formulai ir vajadzīgs. Tas varētu atgriest interesi no tiem, kas garlaicības dēļ bija novērsušies no f1.
jā, ja Verstapens apsola nākošajos mačos vēlreiz uzkrist Hamiltonam uz galvas, tad varbūt pēc Mersedess ēras sākuma atkal paskatīšos, kas tur notiek...taču to nevar salīdzinat ar Sennas laikiem, kad šādi joki beidzās līķu maisā, tagad tā tāda ampelēšanās bez riska

     [+] [-]

, 2021-09-13 12:31, pirms 3 gadiem
Par drošu nenosaukt arī Hamiltona rīcību dot atpakaļ brīdī, kad Max kāpa laukā pēc avārijas.