Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" vadītājs: "Bērmans debijas posmā brauca kā veterāns"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" vadītājs: "Bērmans debijas posmā brauca kā veterāns"
Olivers Bērmans. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komandas vadītājs Frederiks Vasūrs paudis atzinības pilnus vārdus rezerves braucēja Olivera Bērmana virzienā, kurš, aizvietojot Karlosu Saincu, sacensībās Saūda Arābijā no 11. vietas startā spēja aizcīnīties līdz septītajai finišā.

"Olijs tika galā ar šīm divām dienām apbrīnojami labi, gandrīz kā veterāns," sacīja Vasūrs. "Viņam nebija problēmu startā vai pitstopā, lai gan šīs abas lietas bija kas jauns. Viņš saglabāja nosvērtību un spēja sniegt precīzu informāciju pa radio. Viņa pārliecība pakāpeniski turpināja pieaugt, līdz beigās izdevās noturēt aiz sevis divus lieliskus pilotus, Lando un Luisu."

Bērmanam nebija iespēja aizvadīt ceturtdien notikušos treniņbraucienus. Bija tikai viena stundu gara sesija, lai sagatavotos kvalifikācijai. "Ferrari" vadītājs atzīst, ka jaunais sportists aktīvi gatavojies dalībai "Formula 2" sacīkstēs, kad negaidīti saņēmis izsaukumu debitēt F1 čempionātā. Līdz ar to nebija laika īpaši sagatavoties starta un pitstopu procedūrai, kas starp šīm divām kategorijām būtiski atšķiras. Sacensību beigās arī prata kāpināt tempu, kad saprata, ka pēdējos apļos viņu var panākt vēlāk pitstopus veikušie Lando Noriss un Luiss Hamiltons.

"Mēs no Bērmana šādu rezultātu negaidījām," neslēpj Vasūrs. "Apzinājāmies, ka viņam būs jātiek galā ar tik daudz ko. Bet viss gāja gludi, un viņš paveica lielisku darbu, beigās pat spējot palielināt ātrumu apli pēc apļa, lai nepielaistu Norisu un Hamiltonu sev klāt. Esmu vairāk nekā priecīgs par viņu un "Ferrari" pilotu akadēmiju."

Būdams 18 gadus, 10 mēnešus un 1 dienu vecs, Bērmans kļuva par trešo visu laiku jaunāko F1 sacīkstē startējušu pilotu - vēl agrākā vecumā debitējuši tikai Makss Verstapens un Lenss Strols. Tomēr viņi abi savā debija izstājās. Tikmēr "Ferrari" sastāvā neviens tik jauns pilots iepriekš visā vēsturē nebija braucis.

Karloss Saincs, pārcietis apendicīta operāciju, sestdien jau bija trasē kopā ar pārējo komandu. Vasūrs atzina: "Bija jauki, ka Karloss bija ar mums kopā. Pēc operācijas bija pagājusi tikai diennakts, un mēs ceram, ka viņš būs spējīgs startēt Austrālijā. Ja tomēr nē, šajā nedēļas nogalē sapratām, ka, ja radīsies nepieciešamība, mums ir rezerves pilots, kurš ir absolūti gatavs savam uzdevumam."

Visu laiku jaunākie F1 piloti:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-03-12 18:38, pirms 2 mēnešiem
Es Vasūra vietā ar steigu runātu ar HAAS par vietu sastāvā jau šobrīd.
Alpine jau vienreiz aprāvās ar gatava pilota marinēšanu, kad izlēma par labu Alonso, nevis Piastri.
Ņemot vērā, ka Ferrari sastāvā vietas Bērmanam vēl 3-4 gadus nebūs, jo priekšā ir Leklērs/Saincs un Leklērs/Hamiltons, tad pastāv riski, ka kāds var Ferrari nocelt Bērmanu. Red Bull šobrīd "junioru" komandā brauc divi bezcerīgi viduvējības Tsunoda un Ricciardo, kuri visticamāk, ka nekad nespēs tikt līdz Red Bull sastāvam. Marko var ātri vien Bērmanam piedāvāt vietu RacingBulls sastāvā ar skaidri saskatāmu ceļu līdz Red Bull.