Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Piektdiena pierādīja, ka neesam panākuši "Mercedes""

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Piektdiena pierādīja, ka neesam panākuši "Mercedes""
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Sebastians Fetels atzīst, ka arī pēc ierašanās uz F1 pasaules čempionāta piekto posmu, kas šonedēļ notiks Spānijā, "Ferrari" komandai aizvien ir ātruma deficīts attiecībā pret "Mercedes", un piektdien treniņbraucienos parādītie rezultāti atspoguļo reālo ainu.

Pirmajā treniņā "Ferrari" piloti ieņēma otro un trešo vietu, piekāpjoties Valteri Botasam, bet otrajā sesijā bija lēnāki par abiem "Mercedes" braucējiem, arī Lūisu Hamiltonu, ierindojoties trešajā un ceturtajā pozīcijā, turklāt Šarls Leklērs bija ātrāks par Fetelu.

Barselonas trasē "Ferrari" ir aprīkotas ar jauno, uzlaboto motoru, bet ar to aizvien ir par maz - īpaši jāizceļ pēdējais sektors, kurā komandas mašīnas zaudēja laiku, jo tajā ir daudz lēnu līkumu.

"Tā nav pirmā reize šajā gadā, kad zaudējam tieši vietās ar šāda veida līkumiem," atzīst Fetels. "Ja to būtu vienkārši izdarīt, mēs vienkārši izlabotu situāciju. Realitātē šobrīd smagi strādājam un cenšamies saprast, kāpēc šāda veida līkumos dažreiz zaudējam vairāk laika nekā citkārt."

Fetels neslēpj, ka pēc piektdien aizvadītajiem treniņiem nav tik apmierināts, kā gribētu būt.

"Ar dzinēju esam apmierināti," viņš saka. "Tā gan bija tikai piektdiena un ir mazliet pagrūti teikt, kur esam, salīdzinot ar konkurentiem. Kas attiecas uz mašīnu, esam aprīkojuši to ar visu, ko plānojām. Sajūtu ziņā ir cits stāsts. Tas, ka šajā dienā nebijām ātrākie, norāda uz patieso ainu."

Kvalifikācijas braucieni Barselonas trasē startēs šodien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Autosport