Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arī "Red Bull" grasās boikotēt F-1 jaunos noteikumus

Arī "Red Bull" grasās boikotēt F-1 jaunos noteikumus
"Red Bull" piloti
Foto: AFP

F-1 komanda "Red Bull" ir jau otrā vienība aiz "Toyota", kas pie esošajiem noteikumiem grasās boikotēt 2010. gada čempionātu, tam nemaz nepiesakoties.

Jau plaši ziņots, ka nākamajai sezonai Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) apstiprinājusi jaunus noteikumus, tostarp par komandu budžetu samazināšanu līdz 40 miljoniem sterliņu mārciņu. Tās komandas, kuras ievēros šo noteikumu, saņems atļauju sezonas laikā attīstīt formulu, savukārt tās, kuras pārsniegtu šo limitu, saskarsies ar dažādiem ierobežojumiem.

"Red Bull" un "Toro Rosso" komandu īpašnieks Dītrihs Matešics paziņojis, ka neatbalstīs jaunos noteikumus - kuri, kā tiek uzskatīts, radītu "divu klašu" čempionātu". "Ja pašreizējie noteikumi 2010. gada sezonai paliks nemainīti, mēs nepieteiksimies nākamā gada čempionātam, un domāju, ka to pašu darīs vēl vairākas komandas," austriešu izdevumam "Salzburger Nachrichten" teica Matešics. "

Kā pirmā ar šādu pašu paziņojumu par nepieteikšanos čempionātam nāca klajā "Toyota" vienība, kā arī "Ferrari" un "BMW" komandas ir izrādījušas neapmierinātību, brīdinot par aiziešanu no F-1. Kā vēsta droši, bet neoficiāli avoti, tikai trīs komandas - "BrawnGP", "Williams" un "Force India" - gatavas turpināt dalību čempionātā pie šādiem noteikumiem. Nākamā gada čempionāta ir jāpiesakās līdz 29. maijam.

F-1 Komandu Asociācija (FOTA) plāno tikties ar FIA prezidentu Maksu Mosliju vēl pirms Monako "Grand Prix" posma, lai vēlreiz apspriestu jauno noteikumu ieviešanu. Tāpat komandas ir neapmierinātas, ka Moslijs un FIA noteikumus pieņēma bez plašām diskusijām ar pašām komandām.

Izmantotie resursi:
AFP
Eurosport

  +4 [+] [-]

, 2009-05-11 19:01, pirms 15 gadiem
wo pareizi , tā vajadzetu darit ari citam komandam , lai redz , ka tie jaunie noteikumi sūkā !!!

 +10 [+] [-]

, 2009-05-11 19:03, pirms 15 gadiem
nilish rakstīja: wo pareizi , tā vajadzetu darit ari citam komandam , lai redz , ka tie jaunie noteikumi sūkā !!!
Pilniigi viss suuka! visiem bija liela nelaime kad shuumis un ferrari ciiniijas ar mclaren.

Tagad daudz labaak kad suuda batons un barikello ciinas savaa starpa?

 +13 [+] [-]

, 2009-05-11 19:08, pirms 15 gadiem
Motosportam būtu daudz labāk bez Moslija !!!

 +13 [+] [-]

, 2009-05-11 19:09, pirms 15 gadiem
familyguy rakstīja: Motosportam būtu daudz labāk bez Moslija !!!
un eklstona

  +3 [+] [-]

, 2009-05-11 19:13, pirms 15 gadiem
bet tiesam nebrinitos ja F1 sadalitos divos cempionatos. bernijs jau sen sapno par savu neatkarigo cempionatu GP1. cempionatu kur FIA nebutu teiksana. sis ir loti nozimigs bridis, ja F1 boikotes ari ferrari, renault, bmw un mclaren tad nebus brinums ja tiesam nakamgad paradisies GP1 projekts.
tas nav nekas nereals, kautko lidzigu jau autosports ir pieredzejis. amerika indycar sadalijas divi cempionati, champcar un indycar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-05-11 19:19, pirms 15 gadiem
Man liekas FIA piekāpsies un paaugstinās to latiņu, neviens tak neskatīsies kā Brawn un FI sacenšas savā starpā, tur stulbam jābūt. Ja aiziet Maki, Ferrari, Renis un BMW tad tāds F1 manis pēc var arī nebūt.

  +2 [+] [-]

, 2009-05-11 19:21, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: un eklstona
te man tev beidzot japiekrit

  +1 [+] [-]

, 2009-05-11 19:43, pirms 15 gadiem
Vecais marazmātiķis

Kur viņi tagad būtu ar savu olimpisko principu? Batonam jau praktiski tituls būtu rokā

Cirks...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-11 19:53, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Nesaki viss!
Tieši pateicoties Bernijam F1 čempionāts ir tik slavens pasaulē, un šobrīd vairāk vai mazāk visas komandas ir uz strīpas!
Protams,ka viņam kā jebkuram cilvēkam,ir savas dīvainības, bet viņa nopelni F1 attīstībā ir nenoliedzami!
Tas ka mēs bijām pieraduši, ka gadu no gada F1 trasēs dominē gandrīz vienas un tās pašas komandas, bija apliecinājums tam ka F1 kaut kas radikāli jamaina, jo šis autosporta veids strauji sāka zaudēt savu popularitāti pasaulē.
Un atkal Bernijs kopā ar Maksu pierādija, ka neskatoties uz cienijamo vecumu ir spējīgi mainīt pasauli sev apkārt. Pirmkārt,saulaicīgi sākot samazinot F1 izmaksas, un veicot radikālas izmaiņas F1 tehniskajos noteikumos!
Tas kas šobrīd notiek no dažu komandu puses tautā sauc vienā vārdā-šantāža! Lai izspiestu no FIA sev kādu labumu!
Kas attiecās uz F1 šķelšanos,tad mums ir spilgts piemērs A1 formā,kas solijās izkonkurēt F1,bet kas no tā visa sanāca nevienam nav noslēpums!
Jebkurā gadijumā,lai arī kas nenotiktu, bet F1 tā ir vērtība,kas var izzust tikai tad,ja izzūd šo burtu abriavitīva kā tāda, bet kamēr tā eksistē pasaules finansu tirgū un sporta pasaulē tikmēr to autosportā nepārspēt nevienam!
Cien.,tautieši,ir laiks saprast,ka spēles noteikumi mainās, un ja Jūsu cienītās komandas šobrīd nespēj mainīties tiem līdz, tad tas nenozīmē,ka šim sporta veidam būtu jaizzūd vai jamainās kā citādi!
ja, protams bernijs nav slikts vaditajs, bet lidz bridim kad vins sajuka prata. lidz 2006 2007 gadam viss vel bija oki doki, bet kas notiek tagad? protams nav forsi ka visu laiku domineja ferrari bet F1 ir konstruktoru sports, tam jabut augstakajam inzenierijas sasniegumu sporta veidam. bet kas notiek tagad. sie jau sapno par to ka driz F1 bus vienadas sasija un vienadi motori. nu ja vini grib lai visi brauc ar viendam formulam tad lai pacel gp2 atrumus. sis sporta vieds zaude savu butibu un par to ir japasakas tiesi siem diviem pensionairem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-05-11 20:37, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Kā jau rakstiju,tad muļķi nevada tādus monstrus kāds ir F1!
Iedomājies, kas būtu noticis,ja Bernijs un Maks laicīgi nebūtu sākuši samazināt F1 iemaksas? Puses no komandām šai starpsezonā būtu sekojušas HONDAI! Puse no sponsoriem būtu aizgājušas savu ceļu.
Par noteikumiem.
Labāk izdarīt strauju operāciju uzreiz un pēc tam pakāpeniski to dažu sezonu laikā pakāpeniski apstrādāt,nekā graizīt ilglaicīgi pa mazam gabaliņam! F1 bija nobriedis,lai viņam izdara strauju operāciju.Varbūt tā bija mazliet sāpīgāka ka dažam labam gribējās,bet ilgtermiņā tas noteikti atmaksāsies!
ja mulki nevar vadit F1, bet pedejos gados vini galigi juk prata un vini nav padziti tikai tapec ka viniem ir milzu ietekme. paradi vel kadu nopietnu organizaciju kura pec seksa skandala vaditajs netiktu padzits.(protams iznemot mezecki un LFF )
bet nu jau pavisam nopietni runa par moslija nosedinasanu mala. ari bernija liktenis ir apdraudets, FOTA pavisam nopietni grib atkratities no veca naudas maisa.

     [+] [-]

, 2009-05-11 20:45, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Nāks citas komandas vietā, un nekas traks nenotiks!
Un par 80% galvoju,ka neviens nekur neies,jo parasti tā nenotiek!
Pirmkārt,lai komandas kas itkā taisās iet prom un dibināt citu čempionātu, nevienu vārdu nav bilduši kurās trasēs tie varētu braukt,jo kā zināms,tad visas populārākās trases tiek airunātas (slēgti līgumi) 2-3 gadus uz priekšu!
Otrkārt, vai šo čempionātu atzīs FIA.
Treškārt, arī tehniskā jomā daudz kas nenotiek vienā dienā, jo kā zināms,tad ar visādām firmām līgumi tiek slēgti ilgtermiņā.
Ceturtkārt, arī sponsori var nepiekrist dažādām avantūrām.
U.t.t.
trases darbojas 365 dienas gada un neviens neliedz trasem slegt ligumus ar citiem cempionatiem.
otrkart eklsotns jau tiesi to grib, vins grib cempionatu kura FIA nebutu NEKADAS teiksanas. nezinu vai tas ir iespejams bet bernijs parto sapno jau gadiem ilgi un sis ir tas bridi kad vinam jasak darboties un nebrinots ka vins jau tagad runatu ar visam komadam lai tas piekas FIA un nak pie vina.
neviena komada jau nav iesaceji. pavisam mierigi visi varetu nolemt atgriezties pie piemeram 2008 gada modeliem. un noslegt ligumus ar firmam kas piegadatu detalas miljonu vertiba nebutu nekadas problemas. no malas japiesaista jau butu tikai kads motoru piegadatajs. parejo jau pasas komandas izgatavo

  +1 [+] [-]

, 2009-05-11 21:05, pirms 15 gadiem
Aizies Ferrari, aizies McLaren, aizies Williams un vairāk tas F1 nebūs nevienam vajadzīgs Sarkanās formulas pievelk miljoniem skatītāju visā pasaulē... Kāda vaina bija pagājušā gada čempionātam?! Viss tak bija normāli. Galvenais, lai ikonas F1 paliek, bet pārējie, lai cenšas un šogad Brawn to ir panākuši, tikai esam otrā galējībā - uzvar ne tie kam ir jāuzvar un atkal slikti... Izskatās, ka šogad uz kaut kāda negodības principa viena komanda uzvar, bet pārējās mīcās pakaļ, nav tak interesanti.... Nu tad pasaki pirms sezonas par tiem difuzoriem un visiem beigta balle... Nākamgad vēl 1 kko atklās un pēc 9 gonkām reitingi būs katastrofāli mazi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-11 21:39, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Tad jau manīs kas un kā būs!
Tomēr paliek jautājums-vai skatītāji pieņems jauno veidojumu,ja tāds tiks nodibināts!
Zinu vien,un tas ir,ka Ferārī,ja arī aizies no F1,tad viņi to izdarīs pēdējie,jo viņiem ar savu ilgo vēsturi F1 ir visvairāk ko zaudēt!
domaju ka pienemtu! ari champcar cilveki pienema un tas kluva pat nedaudz popularaks par indycar
drizak pedejie aizies williams, privata komanda kurai nav isiti ko zaudet, tadai privatai komadai ir daudz vieglak pielgaoties noteikumu mainam ka tadam lielam komandam ka ferrari kuram ir simtie milj. verti ligumu un ja viniem japariet uz 40 milj. budzetu tad viniem ir jalauz sie mezonigie ligumu un pectam jaatbild par no ta izrietosajam sekam

     [+] [-]

, 2009-05-11 22:13, pirms 15 gadiem
Domāju, Moslijam nāksies piekāpties, jo zaudēt komandas būtu neprāts.

     [+] [-]

, 2009-05-12 10:08, pirms 15 gadiem
toč cirks.kapēc kaut ko ierobežot?šogad vairs pie tv nesekoju līdzi,tikai pa ziņām.huj.... kaut kada.aizies ferarri,pizd... visai f1

     [+] [-]

, 2009-05-12 12:58, pirms 15 gadiem
man ariiiliekas ka jaunie noteikumi buus galiigi garaam....