Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Volfa kritika pret Botasu ir lēts gājiens"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Volfa kritika pret Botasu ir lēts gājiens"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Meksikas "Grand Prix" uzvarētājs Makss Verstapens uzskata, ka "Mercedes" vadītāja Toto Volfa kritika pret savu pilotu Valteri Botasu bijusi nepamatota.

"Red Bull" pilots Verstapens Meksikā startēja trešais, bet jau pirmajā līkumā iebrauca kā līderis. Volfs un arī Lūiss Hamiltons pēc finiša atzina, ka kvalifikācijas uzvarētājs Botass rīkojies nepareizi, atstājot tik daudz brīvas vietas Verstapenam.

"Noteikumi prasa, ka ir jāatstāj vieta vienas mašīnas platumā, pretējā gadījumā viņš saņemtu sodu," intervijā "De Telegraaf" atzīst Verstapens. "Es nesaprotu, par ko Toto runā. Ir viegli visu vainu novelt uz Valteri, bet tas ir ļoti lēts gājiens."

Vēlāk sacensību laikā Verstapens bija apdzinis Botasu par apli, bet, tuvojoties finišam, ar nolūku bremzēja "Mercedes" pilotu, lai viņš nevarētu sasniegt ātrāko apli, kas tobrīd vēl piederēja holandietim. Botass iebrauca boksos pēc jaunām riepām un tomēr uzrādīja ātrāko apli, bet, tā kā finišēja ārpus pirmā desmitnieka, papildus punktu par to nesaņēma. Tomēr viņš tādā veidā neļāva šo punktu izcīnīt Verstapenam.

Volfs, komentējot šo situāciju, neko sliktu no Verstapena puses nesaskatīja: "Jā, tā bija tāda spēlēšanās. Makss bija informēts, ka Valteri dodas pēc ātrākā apļa un viņš viņu mazliet piebremzēja, kas pilnībā nav nekas slikts, tā drīkst darīt. Tāpēc devāmies pēc jauna riepu komplekta un, priekšā esot brīvai trasei, viņš šo ātrāko apli sasniedza."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...