Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komandai draud sods par tiesnešu kritizēšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komandai draud sods par tiesnešu kritizēšanu
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team

Amerikāņu F1 komanda "Haas" pie sliktākā scenārija varētu zaudēt daļu no šogad pasaules čempionātā izcīnītajiem punktiem, jo tās vadītājs Ginters Steiners necenzētiem vārdiem lamājis sacīkšu tiesnešus, ko tagad izmeklē Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Komandas pilots Kevins Magnusens Krievijas "Grand Prix" laikā saņēma piecu sekunžu sodu par nekorektu atgriešanos trasē pēc izbraukšanas no tās, kas viņu no astotās vietas rezultātos atmeta uz devīto. Pats sportists šādu tiesnešu lēmumu nodēvēja par "stulbumu", jo, ņemot vērā viņa tā brīža ātrumu un ieņemto trajektoriju, apbraukt stabiņu pa pareizo pusi neesot bijis iespējams.

Jau pēc finiša "Haas" vadītājs Steiners F1 soģus publiski nosauca par "stulbajiem un idiotiskajiem tiesnešiem". Tas notika pēc tam, kad viņš jau bija veicis asu vārdu apmaiņu ar FIA oficiālo amatpersonu, bijušo F1 pilotu Emanuelu Pirro.

Šobrīd Steinera izteikumus apspriež FIA un tas var novest pie trīs veidu sodiem. Viens no tiem paredz, ka Steineram varētu nākties samaksāt 250 tūkstošus eiro par ļaunprātīgu izturēšanos pret sacīkšu vadību. Otrs iespējamais soda veids ir aizliegums Steineram klātienē apmeklēt vienu "Grand Prix" posmu. Savukārt trešais, smagākais sods būtu punktu atņemšana komandai Konstruktoru kausā. Šobrīd lēmums vēl nav pieņemts.

Šogad "Haas" komandai ar punktu gūšanu sekmējas ne tik labi kā iepriekšējās sezonās - tās kontā ir 28 punkti, kas ļauj ieņemt vien priekšpēdējo, devīto pozīciju. Par septiņiem punktiem vairāk ir "Alfa Romeo", ko pagaidām vēl ir labas izredzes pārspēt.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...