Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" septembrī paziņos Lavsona nākotni

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" septembrī paziņos Lavsona nākotni
Liams Lavsons. Foto: f1.com

"Red Bull" komanda pavēstījusi, ka septembrī gatavojas paziņot jaunumus par Liama Lavsona nākotni. Cik zināms, jaunzēlandiešu pilots nākamgad vairs nebūs šīs vienības testpilots.

Guvis panākumus junioru formulās, šobrīd jau trešo gadu Lavsons ir "Red Bull" rezervists. Lielu ažiotāžu ap sevi viņam izdevās sacelt pirms gada, kad radās iespēja vairākos posmos "AlphaTauri" (tagad RB) komandā aizstāt tobrīd savainojumu guvušo Danielu Rikjardo. Jaunais un nepieredzējušais sportists sezonas 15. posmā Singapūrā spēja finišēt devītajā vietā. Uz to brīdi tas bija augstākais rezultāts, ko togad bija sasniedzis kāds no komandas braucējiem.

Kopš tā laika Lavsons regulāri tiek piesaukts kā potenciālais nākotnes pilots RB vienībā un pat minēts kā iespējamais Serhio Peresa aizstājējs "Red Bull" rindās. Tomēr pie tādas iespējas pagaidām viņam tikt nav izdevies. Zināms arī, ka gadījumā, ja "Red Bull" nenodrošinās viņam iespēju startēt F1 sacīkstēs, atbilstoši līgumam, jau nākamgad Lavsons būs brīvi pieejams citām komandām.

"Septembrī paziņosim, kas notiks ar Liamu Lavsonu," atklājis "Red Bull" pilotu programmas vadītājs Helmuts Marko. "Lai arī konkurenti vēlētos viņu īrēt no mums, tam viņš nav pieejams."

Marko arī liek skaidri noprast, ka Lavsons turpmāk vairs nebūs testu un rezerves pilots. Nākamajā F1 sezonā šos pienākumus varētu pārņemt tagadējais "Formula 2" čempionāta līderis Isaks Hadžars.

"Beļģijas posmā mūsu F2 pilots Hadžars izcīnīja ceturto uzvaru sezonā," sacīja Marko. "Viņam pavisam noteikti piemīt potenciāls būt "Formulā 1". Redzēsim, kā lietas attīstīsies, bet viņš noteikti ieņems kādu lomu. Iespējams, viņš pavadīs gadu testu un simulatora pilota amatā, kā Lavsons."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-10 20:13, pirms 2 mēnešiem
Lavsonam varbūt vajadzētu pieņemt Meksikas pilsonību. Tad iespējams Red Bull krēsls būtu garantēts.