Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šafnauers: "Strols bija šokā, ka darbā ar antispārnu izmantojām atkritumu spaini"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šafnauers: "Strols bija šokā, ka darbā ar antispārnu izmantojām atkritumu spaini"
Foto: Motorsport.com

Kādreizējais "Force India" komandas vadītājs Otmars Šafnauers intervijā atklāj, ar cik ierobežotiem līdzekļiem vienībai savulaik vajadzēja strādāt F1 pasaules čempionātā, kā arī neslēpj, ka pāris reižu darbiniekiem algas izmaksājis no personīgajiem līdzekļiem.

"Force India" komanda piederēja konsorcijam, kurā līderis bija skandalozais indiešu uzņēmējs Vidžajs Malja. Tā pastāvēja no 2008. līdz 2018. gadam, kopumā aizvadot vairāk nekā 200 sacīkstes F1 čempionātā, izcīnot sešus pjedestālus un divreiz sezonu (2016. un 2017. gadā) pabeidzot augstajā ceturtajā vietā Konstruktoru kausā. Vēlāk to iegādājās kanādiešu miljardieris Lorenss Strols un tagad komanda pazīstama kā "Aston Martin".

Neskatoties uz dažbrīd augstiem rezultātiem, "Force India" nācās operēt ar ļoti ierobežotiem līdzekļiem, atklāj tās bijušais vadītājs.

"Atceros, ka reiz pie mums iegriezās Lorenss Strols, jo viņš apsvēra, vai šeit nevarētu startēt viņa dēls Lenss," intervijā podkāstam "High Performance" saka Šafnauers. "Tolaik, šķiet, bijām ceturtajā vietā čempionātā. Lorenss teica, "es nespēju tam noticēt, es ieeju elektronikas nodaļā un viņi strādā ar priekšējo antispārnu, kas nolikts uz galda esoša atkritumu spaiņa, lai būtu vajadzīgajā augstumā". Lorenss nespēja noticēt, ka mēs braucam tik augstā līmenī, bet ar antispārnu strādājam, kamēr tas nolikts uz spaiņa. Bet tas bija viss, kas mums bija."

Šafnauers stāsta, ka komandā strādājuši tikai 400 cilvēki un gada budžets bijis nedaudz virs 100 miljoniem eiro, kamēr citās komandās bijis vairākas reizes vairāk darbinieku, bet budžets - pat pie 300 miljoniem. Nepieticis naudas pat pienācīgam darbnīcas aprīkojumam, jo viss uzsvars likts uz sacīkšu auto attīstīšanu.

"Bija nepieciešama galda virsma, lai tehniķi varētu laminēt detaļas, bet mēs to nevarējām atļauties," atzīst Šafnauers. "Es teicu operāciju direktoram, ka jādodas uz "Costco". Viņiem ir lieliski darba galdi. Katrs maksā ap 220 mārciņām un tie ir augstas kvalitātes. Mēs tā arī izdarījām un nopirkām darba galdus. Tie atbilda tam, kas mums bija vajadzīgs."

Šafnauers arī esot maksājis darbiniekiem algas, lai tās tiktu saņemtas laikus: "Tas notika divreiz. Tā bija summa miljonos. Zināju, ka algas neizmaksās un zināju, cik grūti tas cilvēkiem ir. Daži dzīvo no algas līdz algai, un es to saprotu. Algas bija jāsamaksā, bet F1 čempionāta naudai bija jāienāk tikai pēc piecām dienām. Es varēju pagaidīt, nesamaksāt piektdienā, vai arī samaksāt no savas naudas, ko dabūju atpakaļ, kad ienāca nauda no F1."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv