Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons uzņemas atbildību par saskriešanos ar komandas biedru Raselu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hamiltons uzņemas atbildību par saskriešanos ar komandas biedru Raselu
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Svētdien notikušās Kataras "Grand Prix" ievadā Lūiss Hamiltons sadūrās ar "Mercedes" komandas otru pilotu Džordžu Raselu un izstājās no sacīkstēm. Vēlāk septiņkārtējais pasaules čempions pauda, ka uzņemas pilnu atbildību par notikušo.

"Noskatījos atkārtojumu un sapratu, ka tā par 100% bija mana vaina. Es uzņemos pilnu atbildību par notikušo," paziņoja Lūiss Hamiltons. Viņa atklātību novērtēja arī Džordžs Rasels: "Jebkurš incidents ietver divus cilvēkus. Tiešām novērtēju, ka viņš pēc notikušā spēja atvainoties."

Sacensību ievadā Hamiltons pa līkuma ārmalu centās apbraukt gan Raselu, gan līderi Maksu Verstapenu, neatstājot komandas biedram vietu. Sekoja sadursme, pēc kuras Hamiltons izstājās, bet Rasels atkrita līdz pēdējai vietai. Viņam gan izdevās aizcīnīties līdz ceturtajai pozīcijai.

"Mercedes" piloti pirms starta tika runājuši, ka Hamiltons ievadā varētu apsteigt Raselu, lai astotajā aplī dotos pitstopā. "Zinājām, ka mums ir dažādas riepas. Runājām, ka jāstrādā kopā," pauda Hamiltons.

"Man nav nekādu problēmu ar Džordžu. Mums ir lieliskas attiecības, un vienmēr varam aprunāties. Tas bija neveiksmīgs moments, un esmu drošs, ka viņš bija vīlies, tāpat kā es biju vīlies. Pārrunāsim notikušo," pēc sacīkstes teica Hamiltons.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...