Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" piloti ātrākie Itālijas pirmajos divos treniņbraucienos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ferrari" piloti ātrākie Itālijas pirmajos divos treniņbraucienos
Karloss Sainss. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. "Ferrari" piloti Karloss Sainss un Šarls Leklērs piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta sezonas 16. posma - Itālijas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā treniņā Leklērs 5,793 kilometrus garo Moncas trasi veica minūtē un 22,410 sekundēs, par 0,77 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Sainsu. Trešais ātrākais bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), kuram sekoja komandas biedrs Lūiss Hamiltons un pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Makss Verstapens ("Red Bull"), labāko sešinieku noslēdzot Estebanam Okonam ("Alpine").

Tikmēr otrajos treniņbraucienos ātrāko apļa laiku minūte un 21,664 sekundes spēja uzrādīt Sainss, kuram izdevās par 0,143 sekundēm apsteigt Verstapenu, bet ar trešo labāko laiku nācās samierināties Leklēram. Lando Noriss ("McLaren Mercedes") šoreiz bija ceturtais, kamēr piektais bija Rasels, un sestajā vietā ierindojās Serhio Peress ("Red Bull").

Sestdien būs vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Itālijas "Lielās balvas" izcīņa norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 310 punktiem ir Verstapens, bet pa 201 punktam guvuši Peress un Leklērs. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 511 punkti, "Ferrari" seko ar 376 punktiem, bet trešā ar 346 punktiem ir "Mercedes". Šosezon F1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

     [+] [-]

, 2022-09-09 21:03, pirms 2 gadiem
Tāpat komanda stratēģiju izgāzīs.

     [+] [-]

, 2022-09-09 21:48, pirms 2 gadiem
RBR patieso ātrumu nerādīja, daudz brauca ar cietām brauktām riepām un pamanījās būtu vienlīdz ātri.

Rikjardo klājas smagi, taču neko darīt, jāizdara maksimums pat šajā situācijā. Latifi, ko tur daudz, čalim tāpat īsti šasijas uzlabojumi netiek un arī pats manuprāt ir morāli nogāzies.

     [+] [-]

, 2022-09-09 21:50, pirms 2 gadiem
Būši stipri pārsteigts, ja RBR neuzvarēs.

Par Ferrari, pat ja piloti pārlēks savai galvai, izspiedīs no tās mašīnas vairāk, Ferrari pacentīsies kaut ko sačakarēt.

Jācer, ka kko interesantu parādīs merši, Alpine, Maki.