Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pārdošanā par pusotru miljonu nonāk Šūmahera pirmā F1 mašīna

Pārdošanā par pusotru miljonu nonāk Šūmahera pirmā F1 mašīna
Mihaela Šūmahera pirmā F1 mašīna. Foto: Motorsport.com

Šobrīd pārdošanā nonākusi daļiņa no F1 vēstures - leģendārā Mihaela Šūmahera pirmā sacīkšu mašīna "Jordan 191", ar ko vācietis 1991. gadā piedzīvoja debiju pasaules čempionātā.

Šūmahers F1 čempionātā debitēja tā gada posmā Spā-Frankošamps trasē, kad "Jordan" komandā nomainīja par uzbrukumu taksistam cietumā nonākušo Bertrānu Gašo. Tobrīd jau augstu vērtētais debitants pirmajā kvalifikācijā sasniedza septīto rezultātu, bet sacīkšu sākumā izstājās beigta sajūga dēļ.

Trīsdesmit gadus vēlāk šis pats auto, ar šasijas numuru 191-6, nonācis pārdošanā, un to tirgo britu "Speedmaster Cars". Šī bija viena no septiņām saražotajām "Jordan 191" mašīnām, un ar to braukuši arī Alekss Dzanardi un Andreā de Čezariss.

Pēc sacīkšu sezonas beigām mašīna tika pārdota kādam beļģu kolekcionāram, bet 2005. gadā to nopirka Didjē Sirugs, kurš ar to startēja "Boss F1" seriālā.

Spēkrats aizvien aprīkots ar "Ford HB" dzinēju, ko pārbūvējuši "Langford Performance Engineering" speciālisti, un auto aizvien esot perfektā stāvoklī. "Speedmaster Cars" apstiprina, ka Šūmahera bijušās F1 mašīnas vēlamā cena ir 1.45 miljoni eiro.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...


, 2021-06-09 19:26, pirms 3 gadiem
Njemot veeraa , ka sportistu un pokemonu kartinjas tiek paardotas par vairaakiem miljoniem, shii auto cenai buutu jaabuut vismaz 2x lielakai.
, 2021-06-10 11:23, pirms 3 gadiem
cappadonna rakstīja: Njemot veeraa , ka sportistu un pokemonu kartinjas tiek paardotas par vairaakiem miljoniem, shii auto cenai buutu jaabuut vismaz 2x lielakai.
Ja īpašniekam izdotos uz mašīnas dabūt Dončiča parakstu, tad vāģis maksātu savus 5 miljonus, bet šitā tikai mazāk par pusotru.
, 2021-06-10 21:46, pirms 3 gadiem
Kur jāpiesakās- es ņemu
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.