Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sanpaulu zaudēs F1 posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Sanpaulu zaudēs  F1 posmu
Foto: Motorsport.com

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru paziņojis, ka jau 2020. gadā šajā valstī notiekošais "Formula 1" posms tiks rīkots Riodežaneiro, līdz ar to šogad sacensības Sanpaulu visticamāk būs vērojamas pēdējo reizi.

F1 čempionāta posma statusā Brazīlijas "Grand Prix" pirmo reizi nonāca 1973. gadā un jau tad sacīkstes risinājās Sanpaulu esošajā Interlagosā. Astoņdesmitajos gados posms notika Riodežaneiro pilsētā, Žakarepagvas trasē, kas nosaukta Nelsona Pikē vārdā, bet kopš 1990. gada atkal Brazīlijas posmu rīko Sanpaulu.

Neskaidrības ap Brazīlijas posma nākotni valda jau ilgāku laiku. Pašlaik Riodežaneiro par privātu investoru līdzekļiem tiek būvēta jauna trase, kuras mērķis ir rīkot gan F1 čempionāta posmu, gan "MotoGP" sacīkstes.

"F1 vadība ir izlēmusi paturēt "Grand Prix" posmu Brazīlijā, bet Sanpaulu kļuvusi nepraktiska valsts finansējuma, kā arī esošo parādu dēļ," izteicies Bolsonaru. "Sešu, septiņu mēnešu laikā tiks pabeigta jaunā trase. Par to priecāsies gan viesnīcu sektors, gan valsts ekonomika, jo tas radīs sešus līdz septiņus tūkstošus jaunu darba vietu. Tas būs labi gan Riodežaneiro, gan Brazīlijai kopumā."

Galēji labējās politikas piekritējs Bolsonaru par Brazīlijas prezidentu tika ievēlēts vien pagājušā gada oktobrī.

"Pēc mūsu uzvaras vēlēšanās "Formula 1", kas citādi būtu pametusi Brazīliju, ne vien izlēma palikt, bet mēs arī ceļam jaunu sacīkšu trasi Rio, kas tiks nosaukta Airona Sennas vārdā," viņš sacīja.

Vēsturiskā Žakarepagvas trase vairs nepastāv, jo to nojauca, kad sākās infrastruktūras celtniecība 2016. gada Olimpiskajām spēlēm.

Ja Riodežaneiro tiešām uzņems F1 sacīkstes, nākamgad kalendārā būs divas jaunas trases. Kā zināms, viens no posmiem pirmo reizi notiks Vjetnamā.

Izmantotie resursi:
FOX SPORTS | Live Sports Scores | NRL, AFL,...