Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Barikello: ''Sacīkstēs cīnīšos ar Batonu''

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Barikello: ''Sacīkstēs cīnīšos ar Batonu''
Rubenss Barikello
Foto: AFP

Pēc F-1 Spānijas GP kvalifikācijas, kurā pirmo vietu ieguva kopvērtējuma līderis Džensons Batons, viņa komandas biedrs Rubenss Barikello uzsvēra, ka nav gaidījis šādu iznākumu, tomēr pats Batons bija pārliecināts par savu sniegumu.

''Viss varēja sagriezties kājām gaisā. Kad man priekšā izbrauca Roberts [Kubica - aut.], šķita, ka varu arī nepaspēt, tomēr viss izvērtās pietiekami labi un veiksmīgi priekš mums. Lai pārbrauktu pār starta līnijai man nebija pietiekami daudz laika - vismaz tā teica čaļi, tomēr man viss izdevās un rezultāts ir redzams. Šis bija mans labākais aplis šonedēļ. Esmu braucis tik pat ātri, taču tas noticis ar tukšu degvielas tvertni - šoreiz tas izdevās ar pilnu. Kad pa komandas radio dzirdēju rezultātus, jutos ļoti labi. Sākt no pirmās starta pozīcijas - tas ir liels pluss, tomēr var gadīties visādi. Pašlaik nedomāju par vietu sacīkstēs. Ir jācīnās, lai uzvarētu,'' pēc kvalifikācijas atzina tās uzvarētājs brits Džensons Batons, kas bija ātrākais arī pirmajos Spānijas GP treniņbraucienos.

''Esmu priecīgs, ka ieguvu trešo starta pozīciju, taču esmu pārsteigts, ka Džensons ir pirmais!'' atzina Batona komandas biedrs ''BrawnGP'' komandā brazīlietis Rubenss Barikello. ''Džensons iegulda lielu darbu, tādēļ viņš to ir pelnījis. Tā mums būs laba iespēja - abi startēsim viens aiz otra. Iespējams, trasē vajadzēja doties nedaudz agrāk, tad, iespējams, būtu uzlabojis savu apļa laiku, bet šodien savu iespēju palaidu garām.'' Tomēr pats Barikello uzsvēra, ka starp viņu un Batonu nebūs gaidāma ''draudzīga sacīkste'': ''Esmu gatavs cīnīties, pierādīt, ka neesmu sliktāks par viņu, tomēr galvenās ir komandas intereses.''

Savukārt ''McLaren'' komandas pilots Luiss Hamiltons uzsvēra, ka viņam galvenais šajās sacensībās ir izcīnīt kaut punktu: ''Vismaz neesmu pēdējais.. Tā būs gara sacensība, kurā iespējas būs katram. Ja izdosies izcīnīt kaut punktu, tas būs lieliski. Šī mums bija vilšanos pilna kvalifikācija, taču centāmies visu darīt cik vien spējām.''

''Nevajadzīgās vietās zaudēju daudz laika, lielākoties nevajadzīgi. Tas šodien bija izšķirošais faktors. Formula līkumos ir nestabila, tādēļ tos nevaru izbraukt tik ātri, cik vien vēlos. Ir jāstrādā, lai to labotu,'' pastāstīja Hamiltona komandas biedrs soms Heiki Kovalainens.

''Pašam šķita, ka veicu pietiekami labus apļus, taču ar to nepietika, lai pārspētu Džensonu. Vēlējos iegūt pirmo pozīciju, tomēr šobrīd nejūtos vīlies. Arī otrā vieta ir laba. Otrajā kvalifikācijas daļā jutos labi un esmu pārsteigts, kā mašīna uzvedās šajā sesijas daļā. Šķiet, ka uzlabojumi ir nākuši tieši laikā,'' pēc kvalifikācijas izteicās otrās vietas ieguvējs vācietis Sebastians Fetels, kurš gan uzsvēra, ka sacensībās mērķis ir viens - cīnīties par uzvaru.

''Pieļāvām lielu kļūdu. Šķita, ka ar šo apļa laiku pietiks. Nevēlējāmies veikt pārlieku daudz apļu, jo uzstādījums bija nesabojāt riepas. Kā izrādījās vēlāk - ar šo laiku nebūt nepietika. Es zināju, ka laiks nav diez ko labs, varbūt vajadzēja to uzlabot. Beigās nebija nozīmes kāda ir šī kļūda - tā mums maksāja dārgi. Mediji var vainot mani. Es neiebilstu. Mēs rīt mēģināsim uzlabot savu sniegumu. Joprojām atrodamies aizmugurē, tomēr sniegums tiek uzlabots. Nezinu, vai mums tas izdosies, bet nākamjās sacensībās cīnīsimies tikai par uzvaru,'' pēc neveiksmīgās kvalifikācijas atzina bijušais F-1 čempions soms Kimi Raikonens.

''Ar rezultātiem esmu apmierināts. Bija problēmas ar riepu temperatūru - pirmajos apļos tās neuzsila cerētajā temperatūrā, bet vēlāk nebija problēmu. Sākšu no piektās rindas, bet komanda jau ir izstrādājusi stratēģiju, tādēļ uzskatu, ka būsim vieni no favorītiem. Šķiet, ka mūs drīz varēs kronēt par absolūtajiem treniņbracienu čempioniem,'' apmierināts ar savu sniegumu bija F-1 čempiona soma Kekes Rosberga dēls vācietis Niko Rosbergs.

''Šodienas kvalifikācija izdevās laba. Pirmās divas sesijas aizvadīju ar nelielu degvielas daudzumu, bet trešajā daļā formula bija jau ievērojami smagāka,'' atzina iepriekšējā posma kvalifikācijas uzvarētājs itālis Jarno Trulli. ''Beigu daļā veicu vairākus labus apļus, un, ņemot vērā, cik daudz degvielas bija formulā... kvalifikācija padevās laba. Es ticu savai stratēģijai, tadēļ uzskatu, ka varam cīnīties arī par uzvaru.''

Izmantotie resursi:
autosport.com

  +1 [+] [-]

, 2009-05-09 18:29, pirms 15 gadiem
nu tad kurš ir otrais?
baričelo vai fetels?

  +1 [+] [-]

, 2009-05-09 18:36, pirms 15 gadiem
rubens grib uzvarēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-05-09 18:45, pirms 15 gadiem
Kas pa sodu Fetelam? Ko tu tur muldi?