Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jauna F1 komanda gatava uzsākt startus, viens no pilotiem jau zināms

Juris Grīns
Juris Grīns

Jauna F1 komanda gatava uzsākt startus, viens no pilotiem jau zināms
Foto: Motorsport.com

2022. gada sezonā F1 pasaules čempionātā, iespējams, startēs jauna komanda, turklāt jau šobrīd zināms, kurš varētu būt viens no tās pilotiem.

Jau 2021. gada sezonā "Monaco F1 Racing Team" cerēja uzsākt startus sacīkstēs, taču pandēmija un tam sekojošā jauno noteikumu pārcelšana uz 2022. gadu šos plānus izjauca. Šobrīd zināms, ka projekta veidotājiem pietiek līdzekļu, lai nodrošinātu F1 komandas izveidi un uzturēšanu.

Aiz šī projekta stāv "Monaco Increase Management", kas autosportā rūpējas par bijušā F1 pilota Paskala Vērleina un "IndyCar" braucēja Aleksa Palou karjerām. F1 komandu šis uzņēmums veidot sāka sadarbībā ar "Campos Racing", kuras izveidotājs Adrians Kamposs šī gada janvāra beigās devās aizsaulē.

"Monaco F1 Racing Team" runāja gan ar F1 sporta nodaļas vadītāju Rosu Braunu, gan toreizējo F1 čempionāta vadītāju Čeisu Keriju, apgalvojot, ka komandai pietiek līdzekļu, lai uzsāktu startus. Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods tikmēr iepriekš iepriekš izteicies, ka "pašlaik nopietnu pretendentu starp potenciālajām jaunajām komandām nav".

Pagājušajā gadā noslēgtais Konkordes līgums arī paredz, ka turpmāk katrai jaunajai F1 komandai būs jāiemaksā pirmā iemaksa 200 miljonu ASV dolāru apjomā, un šī nauda tiktu sadalīta starp visām pastāvošajām vienībām. Nesen gan jaunais F1 boss Stefano Domenikali izteicās, ka šo maksu varētu atcelt, lai atvieglotu jauno komandu ienākšanu čempionātā.

"Mēs uzskatām, ka Domenikali izteikumi par 200 miljonu dalības maksas atcelšanu ir solis pareizajā virzienā," saka "Monaco Increase Management" vadītājs Salvatore Gandolfo. "Mēs novērtējam FIA un Stefano atvērtību un esam gatavi spert nepieciešamos soļus, lai mūsu pieteikums varētu tikt iesniegts."

Jau šobrīd zināms, ka viens no pilotiem līdz ar to komandā būtu Vērleins, kurš zināms kā liels talants, taču dažādu notikumu sakritības rezultātā palicis bez iespējām startēt F1 čempionātā. Vācietis F1 čempionātā brauca 2017. un 2018. gadā, kad pārstāvēja "Manor" un "Sauber" komandas. Pašlaik Vērleins startē "Formulā E".

Izmantotie resursi:
The Race - Motorsport coverage that cannot be...